Din 17 noiembrie 2020, toate restaurantele şi barurile din Sinaia și Buşteni au fost nevoite să închidă spaţiile la interior şi să-şi servească clienţii doar în regim „to go”.

Au rămas deschise doar restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor, însă numai pentru turiştii care erau cazaţi în cadrul acelor unităţi.

Cu doar două zile înainte de Revelion, odată cu scăderea numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, CJSU a permis redeschiderea restaurantelor la o treime din capacitate.

De luni, 22 februarie, Sinaia și Bușteni se bucură de o relaxare a restricțiilor care au afectat drastic industria HoReCa din zona montană: restaurantele, barurile şi cafenelele se pot deschide la interior la 50% din capacitate.

În plus, tot de luni, elevii din Sinaia și Bușteni se întorc la școală fizic.

Rata de infectare a scăzut sub 1,5 în cele două localități montane: Sinaia are o rată de incidentă de 1,16 cazuri la mia de locuitori, iar Bușteniul, de 1,37.

Foto: Facebook Primăria Sinaia

 
 

Urmărește-ne pe Google News