„O decizie foarte importantă de mare impact pentru fermierii români se referă la reluarea exporturilor şi tranzitului cu carne şi animale vii în Turcia. Este o oportunitate uriaşă pentru producătorii români de a avea acces la o piaţă imensă, dar în acelaşi timp vor putea stabili rute comerciale solide şi cu alte zone de interes din regiune şi Orientul Mijlociu”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul României a precizat că este nevoie de astfel de măsuri „pentru a ne atinge obiectivele ambiţioase pe care ni le-am propus în plan economic”.

Totodată, Marcel Ciolacu i-a mulţumit preşedintelui Recep Erdogan pentru decizia ca românii să poată călători în Turcia doar cu buletinul, nemaifiind nevoie de paşaport. Decizia va fi operaţionalizată în jurul datei de 1 iunie.

„Prin decizia de astăzi, românii care vor dori să călătorească în Turcia o vor putea face doar cu buletinul, nemaifiind nevoie de paşaport. Ştim foarte bine că mulţi români preferă Turcia ca destinaţie turistică şi cred că acest lucru va ajuta foarte mult”, a transmis Marcel Ciolacu. 

Premierul Marcel Ciolacu, însoţit de o delegaţie de miniştri, se află în vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui turc Recep Erdogan.

În cadrul vizitei, miniştrii care îl vor însoţi pe prim-ministrul vor avea întrevederi cu omologii lor turci în vederea dezvoltării proiectelor comune dintre cele două state.

Potrivit Executivului, vor fi semnate şi o serie de Acorduri şi Memorandumuri de Înţelegere privind cooperarea sectorială în domenii precum securitate socială, IMM-uri, turism, aspecte funcţionale privind activitatea misiunilor diplomatice ale celor două ţări şi urbanism.

FOTO: Guvernul României (Facebook)

Urmărește-ne pe Google News