În cazul unei remanieri, social-democraţii ştiu că există riscul ca preşedintele să refuze să semneze noile propuneri de iniştri, sau să amâne semnarea, pentru o perioadă mai mare. Astfel, pentru a nu exista un blocaj, PSD ia în calcul o restructurare a Guvernului, care ar duce la votul noului Guvern în Parlament.

Pentru a putea trece de votul de învestitură, PSD are nevoie de majoritatea simplă de 233 de voturi. În Senat, PSD are majoritate, iar la Camere Deputaţilor, cu susţinerea minorităţilor, ar putea să treacă un nou Guvern.

Pe lângă cei trei care au urma să fie schimbaţi din funcţie, mai sunt vizaţi şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, susţinut de filiala Bistriţa Năsăud, dar şi ministrul ministru delegat pentru Afacerile Europene, George Ciamba, care i-a nemulţumit pe liderii PSD pentru că nu s-a dus în plenul Parlamentului European, la dezbaterea despre situaţia din România.

Au apărut deja variante de înlocuitori pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care ar putea fi remaniat, la şedinţa CExN de miercuri.

Astfel, sunt vehiculate numele lui Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc sau Şerban Nicolae.

Între timp, marţi, comisia condusă de Florin Iordache, de modificare a legilor justiţiei, începe lucrul la Codurile penale, pe care le va pune în acord cu decizia CCR, prin procedura legislativă.

Conducerea PSD se reuneşte, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, care are pe agendă remanierea celor două membre ale Guvernului, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, aflate pe locuri eligibile, în lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Corespondență din Paris de la Oana Moisil: ”Aici arde Notre-Dame! Pe tot coridorul de la etajul meu miroase tare a ars”

 
 

Urmărește-ne pe Google News