Invitat la Kanal D alături de Mirela Neag, jurnalista de investigație Libertatea, Rădoi a făcut publice intenționat discuțiile cu Nicolae Alexe, șeful Poliției Olt, pentru a arăta cum au acționat anchetatorii în timpul operațiunii de căutare a Alexandrei Măceșanu.
Ce am făcut a fost premeditat ca să arăt cum se face munca de investigație în această zonă. Defectuos! Am vrut să arăt că acel om până la ora 5 după-amiaza nu lucrase și a apelat la mine.
Remus Rădoi
Jurnalista Mirela Neag a susținut că ofițerul a furnizat informații secrete despre mașina presupusului suspect și numerele de telefon de pe care a sunat Alexandra Măceșanu.
(Polițistul) a răspândit informații către un civil. Din lipsă de profesionalism s-au scurs informații vitale despre răpirea fetei.
Mirela Neag, jurnalist
Chiar dacă a trimis Poliția la două adrese greșite, Remus Rădoi a menționat că „este uzual ca în munca de poliție să ceri informații într-un mediu verificat”.
Atunci când publicul larg trebuie cunoască adevărul, se pot încălca anumite legi. Rămân la părerea că acele lucruri trebuiau date publicității pentru a arăta cum funcționează instituțiile statului.
Remus Rădoi
După ce a lansat aceste acuzații, Remus Rădoi, zis și „Codiță”, spune că e posibil ca una dintre firmele sale de pază să nu mai primească licența de funcționare.
Una dintre firme a ajuns la termenul la care licența a expirat. S-a depus documentația pentru reînnoirea licenței, însă nu am primit răspuns.
De asemenea, o altă firmă a fost vizată de un control fulger din partea IGPR.
Recent, Rădoi i-a acuzat pe șefii Poliției Caracal îi anunțau pe infractori înainte de intervenții.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro