Mai exact, omul de afaceri a executat trei ani și jumătate din pedeapsa de 7 ani de închisoare primită la 17 decembrie 2020 în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Remus Truică a îndeplinit perioada minimă de detenție, la care se adaugă peste 200 de zile câștigate prin muncă.

Pe durata detenției, Truică a fost angajat de o firmă de arhivare. Instanța a luat în considerare și faptul că milionarul a achitat toate cheltuielile judiciare și partea sa din prejudiciu.

Hotărârea eliberării condiționate a lui Remus Truică a fost luată săptămâna trecută de Judecătoria Sectorului 4, iar procurorii n-au mai contestat decizia.

Remus Truică a fost văzut, marți, în jurul orei 13.00, părăsind Penitenciarul Jilava, pe poarta folosită în mod normal de personalul închisorii. S-a îndreptat grăbit spre maşina care îl aştepta şi a refuzat să vorbească cu jurnaliştii care îl aşteptau, potrivit ProTV.

Fostul şef de cabinet în Guvernul Adrian Năstase nu este singurul condamnat în dosarul Ferma Băneasa.

Alături de Remus Truică, au mai fost acuzaţi prințul Paul de România, care a primit 3 ani şi 4 luni cu executare, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz, condamnaţi la câte 5 ani închisoare cu executare şi avocatul Robert Roşu, condamnat tot la 5 ani cu executare.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News