Sociologul Alfred Bulai (61 de ani), fost prodecan și șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, este acuzat de foste studente că le cerea să se dezbrace, că le mângâia și chiar că a făcut sex cu unele, a relatat site-ul snoop.ro. În replică, rectorul Remus Pricopie a cerut retragerea lui Bulai de la șefia Departamentului de Sociologie și suspendarea predării cât timp Comisia de Etică face o analiză.

„Printre victimele lui Alfred Bulai se află și o colegă, membră REPER, care a ales să împărtășească povestea ei pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a încerca să prevină existența unor astfel de comportamente încă prezente în școli și universități”, a transmis partidul înființat de Dacian Cioloș, cel care recent a anunțat că nu se va mai implica în REPER.

„Partidul REPER este cu tot sufletul alături de ea în aceste momente extrem de dificile, înțelege cât i-a fost de greu să vorbească deschis despre trauma prin care a trecut și trece. Îi transmite cât de mult ne inspiră prin curajul ei și dorința de a rupe cercul tăcerii și de a ajuta și alte femei tinere să nu mai treacă prin situații de abuz, intimidare, hărțuire sexuală ori viol. De multe ori, astfel de povești rămân cu victimele și nu ajung mai departe”, se mai precizează în comunicat.

Partidul REPER a cerut Poliției Române să ancheteze cazurile de la SNSPA, „nemaifiind nevoie de plângere prealabilă din partea victimelor”.

Urmărește-ne pe Google News