„În inima Bucureștiului, pe trotuarul din fața unui bloc de apartamente, mai multe femei fumează, vorbesc și râd. Este o scenă banală, cu excepția că în lumina puternică a dimineții, machiajul lor puternic, tocurile lor înalte și strălucitoare, hainele lor decoltate sunt în contrast cu cele lejere și de vară ale trecătorilor. În interiorul clădirii, Studio 20 ocupă primul și al doilea etaj. (…) O ușă închisă înseamnă că afacerea merge. În interiorul camerei, o femeie este în direct prin webcam cu clienții internaționali și atât timp cât e singură în cameră, ceea ce se întâmplă este complet legal. În această lume a relațiilor virtuale și a cybersexului, cele din fața camerei sunt „modele”, iar bărbații care privesc sunt „membri””, așa începe reportajul realizat de jurnalistul BBC.
Astfel, jurnalistul a stat de vorbă cu mai multe angajate ale unui astfel de studio, cu managerul, descriind mecanismul din spatele afacerii.
„Lucrând opt ore pe zi, o fată câștigă în acest studio aproape 4.000 de euro pe lună, de aproape zece ori salariul mediu din România. Sunt și fete care pot ajunge și la 8.000 de euro pe lună”, scrie în materialul jurnaliștilor britanici.
„În mare, sunt doar conversații. Fac role-play câteodată, iar o mică parte este nuditate și masturbare”, a afirmat o tânără care lucrează în această industrie. Ea a spus că uneori clienții încearcă să o convingă să facă anumite lucruri, însă refuză atunci când nu își dorește. „Este important pentru o femeie să conducă”, a mai spus tânăra, care folosește numele Lana.
Desigur, pentru ele, cel mai important este să păstreze clientul online cât mai mult timp posibil. Așa câștigă bani. „Ai zece minute la dispoziție să fii drăguță și sexy, apoi ar fi bine să ai ceva de spus, căci altfel membrul nu va sta”, a spus Andra Chirnogeanu.
Mai mult, ea le-a spus jurnaliștilor că a angajat un psiholog și un profesor de limba engleză, care le învață pe fete ce este un fetiș. „Studiem Freud și o mulțime de psihologie, precum și o carte de gesturi, pentru că femeile trebuie să fie senzuale, inteligente și frumoase”, a spus Andreea, profesoara de engleză a tinerelor.
România este lider mondial al pieței de videochat, această industrie înregistrând creșteri uriașe privind câștigurile. La ora actuală, aproximativ 3.000 de videochaturi funcționează legal în țara noastră.