Nu am stat mult pe gânduri și l-am pus să ne explice cam cum se fac preparatele sale din struț și ce ar trebui să știți în momentul în care vreți să încercați aceste delicatese pe care, de vreo 15 ani, am reușit să le „românizăm” pe alocuri.

Omleta din ou de struț

Pentru că nu vezi în fiecare zi un ou de struț, imediat ce nea Stan l-a pus pe masă ne-am dus cu gândul la desenele animate „Aventuri în Epoca de Piatră” în care Fred Flinstone prepara o omletă dintr-un ou de dinozaur. Cam așa este de mare oul de struț. Mai mult, pulpa lui, o face pe cea de porc, din care se prepară jambonul, să pară piciorul unul animal subnutrit.

Așa că l-am rugat pe nea Stan să ne spună și cum se prepară o omletă de ou de struț. Așa că, fiți pregătiți! Omleta se prepară pentru cel puțin 8 persoane flămânde, nu de alta, dar oul cântărește peste un kilogram și este echivalentul a mai bine de 30 de ouă de găină.

Pentru a sparge oul de struț, nu încercați să dați cu el de marginea tigăii. Indicat este să îi dați două găuri la ambele capete… cu bormașina. Da, coaja este foarte groasă, iar găurile se dau pentru ca pe una să suflați puternic pentru a scoate pe cealaltă galbenușul. Deci, pregătiți-vă ca la capătul acestei operațiuni să aveți fălcuțe de buldog.

Compoziția se pune într-o oală și apoi se ia și se pune în tigaie cu polonicul pentru a face separat mai multe omlete. Oul de struț este destul de fad la gust pentru că nu are grăsime, și nici cu colesterolul nu trebuie să vă stresați prea tare. Dar ea se prepară la fel cum se prepară și o omletă normală de găină.

Mâncăruri speciale din carne de struț

Carnea de struț se aseamănă la proprietăți cu cea de vânat, în schimb, la gust, este se aseamănă cu cea de vită sau de curcan. Din aceste motive trebuie să fiți foarte atenți la modul în care o pregătiți, dar mai ales cum o preparați.

Nea Stan a pus la dispoziția tuturor celor care-i calcă pragul pensiunii mai multe feluri de mâncare din carne de struț, dar se mândrește cu rețeta bucătarului în care amestecă această carne cu un sos din fructe de pădure.

„Carnea de struț are proprietăți echivalente cu cu cele ale cărnii de vânat. Este o carne roșie și se comportă și cam la fel. Dacă încerci să o prăjești o întărești în loc să o înmoi. Din acest motiv, carnea de struț trebuie lăsată la macerat, ori pusă intens la fiert”, ne-a declarat nea Stan.

Iar dacă vine vorba de condimentarea cărnii de struț, nu trebuie să vă stresați prea tare pentru că puteți folosi exact aceleași condimente ca la carnea de vită.

Proprietarul pensiunii a încercat să facă și cârnăciori din carne de struț,  dar aceștia trebuie făcuți în amestec cu o altă carne. Ne de alta, dar struțul nu are nici un pic de grăsime și ies cârnații foarte uscați. Așa că pentru a le da acea textură a cârnaților, bucătarul combină carnea de struț cu un pic de slăninuță de porc.

Iar dacă vreți să cumpărați o halcă de carne de struț prețul acesteia este între 15 și 20 de euro, depinzând foarte mult de bucata de pulpă pe care o alegeți.

 

Urmărește-ne pe Google News