Jurnaliștii amintesc de faptul că mai mulți politicieni români sunt investigați pentru corupție, evaziune fiscală și folosire frauduloasă a fondurilor europene. „Aceşti parlamentari încearcă acum să modifice sistemul judiciar care îi face responsabili”, scrie euronews.com.

Jurnaliștii au stat de vorbă și cu mai mulți protestatari. „Acum ţara noastră este condusă de un grup mafiot. Politicienii la putere, cei de la PSD, majoritatea au probleme cu legea. Aşa că vor aceste reforme pentru a nu mai avea probleme”, a declarat Tudor Cârstoiu, unul dintre participanţii la protestul care a avut loc în Capitală în 20 ianuarie, pentru Euronews.

„Ar fi bine dacă acest mustăcios (Dragnea) ar fi dat jos. Şi-a bătut joc de judeţul Teleorman şi ne-a dus la sărăcie. Am 53 de ani şi nu pot să-mi găsesc de lucru. Nu sunt locuri de muncă din cauza lor! Şi-au bătut joc de ţara asta şi de noi, iar noi continuăm să votăm acest partid. De asta ne pleacă tinerii din ţară, trebuie să ne recâştigăm demnitatea şi să-i dăm jos”, a declarat Adi Mărunţelu, un locuitor din Turnu Măgurele, localitatea în care s-a născut Dragnea.

Totodată, jurnaliștii Euronews notează că protestele s-au desfășurat sub numele „Marșul Speranței”. Ei mai punctează că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, are sarcina de a opri corupția la nivel înalt. Euronews reaminteşte că protestele din România au început după incendiul de la clubul Colectiv, care a dus la moartea a 64 de persoane, în 2015.


Citește și: VIDEO / În vizită la Raluca Zenga, la Dubai. Stă în cel mai scump cartier, vede marea din living și are plajă privată


 

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News