La şase ani şi-a pierdut mâna dreaptă, dar lucrează în construcţii

Levente Polgar şi-a pierdut mâna dreaptă într-un cumplit accident, când avea doar 6 ani, iar de atunci a luptat continuu pentru a-şi depăşi handicapul şi pentru a demonstra că poate face anumite lucruri mai bine chiar decât un om normal. Acum, Levi lucrează în construcţii şi este unul dintre muncitorii extrem de buni, apreciat de colegii săi.

„Lucrez în construcţii şi nu îmi este ruşine pentru că munca îl înnobilează pe om. Îmi câştig singur existenţa şi am vrut mereu să arăt că, în pofida accidentului pe care l-am avut, pot fi util comunităţii şi mă pot susţine singur”, spune Levente Polgar.

Deşi construcţiile ar părea o muncă imposibilă pentru o persoană care nu are o mână, Levi se încăpăţânează în fiecare zi să demonstreze că totul este posibil. Uneori, lucrează până la 12 ore pe zi, iar în restul timpului care îi rămâne la dispoziţie se antrenează cel puţin câteva ore alergând.

Singurul ultramaratonist montan din lume

De aproximativ 10 ani, Levente Polgar a descoperit sportul care i-a schimbat radical viaţa, astfel încât, cu multă muncă şi ambiţie, a devenit unul dintre cei mai buni maratonişti români.

alba steag 2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Medicii ieșeni vizați de o anchetă DIICOT privind traficul și consumul de droguri au fost antrenați și plătiți pe bani europeni. „Petreceau cu ușa-nchisă în timpul gărzilor!”
Recomandări
Medicii ieșeni vizați de o anchetă DIICOT privind traficul și consumul de droguri au fost antrenați și plătiți pe bani europeni. „Petreceau cu ușa-nchisă în timpul gărzilor!”

Antrenamentul zilnic înseamnă sute de genuflexiuni, alte câteva sute de abdomene şi, nu în ultimul rând, alergare pe distanţe cuprinse între 20 şi 70 de kilometri.

::placeholdeR–>

În ultimii ani, Levi a reuşit performanţe pe care nu le-a obţinut niciun atlet cu un handicap ca al său, fiind acceptat în competiţii extrem de dure, precum Ultra Maratonul din Mont Blanc cu o distanţă de 171 de kilometri.

„Dacă vrei să faci performanţă şi să ai rezultate, trebuie să munceşti mult şi mai ales să fii serios. Fiecare antrenament se vede apoi în competiţiile la care participi”, explică maratonistul.

În ultimii ani, majoritatea banilor pe care i-a câştigat lucrând în construcţii, Levi i-a folosit pentru a-şi finanţa participarea la competiţii sportive din ţară şi din străinătate. Astfel, a ajuns să participe la maratonul Trans-România, unde timp de 14 zile a străbătut ţara din Banat până la Vama Veche pe o distanţă de 1.100 kilometri, de două ori la Ultra Maratonul din Mont Blanc, unde a alergat 171 de kilometri pe creastă de munte, dar şi în alte competiţii naţionale şi internaţionale. El este şi iniţiatorul unui maraton care se desfăşoară la Aiud, localitatea sa natală.

Proteste de amploare împotriva lui Călin Georgescu în București, Cluj și Timișoara | VIDEO
Recomandări
Proteste de amploare împotriva lui Călin Georgescu în București, Cluj și Timișoara | VIDEO

REPORTAJ/Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână, oferă zilnic kilometri de generozitate şi patriotism| VIDEO

Acceptat la cel mai dur maraton de pe planetă

Levi a fost acceptat în acest an la Arctic Ultra 6633, cel mai dur şi mai periculos concurs de alergare de pe planetă. El este primul concurent din lume cu un handicap fizic care a fost acceptat de organizatorii acestei competiţii.

În cadrul maratonului, Levi ar trebui să alerge 563, 2 kilometri în condiţii extreme, la temperaturi care pot ajunge până la -50 de grade. Pentru a participa însă la această competiţie, sportivul din Aiud are nevoie de 3.100 de lire taxa de înscriere, la care se adaugă alte câteva mii de lire pentru echipamentul special, bilete de avion, cazare, telefon prin satelit pentru monitorizare, dar şi o sanie specială pe care trebuie să o tragă în cadrul competiţiei.

Până acum, Levente Polgar a reuşit să strângă doar aproximativ 8.000 de lei, însă, în ultima perioadă, mai mulţi artişti plastici sau oameni simpli s-au mobilizat pentru a-l ajuta. Mai mult, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în 28 noiembrie, un târg caritabil în cadrul căruia scoate la licitaţie obiecte donate de diferite persoane, iar banii îi vor fi oferiţi sportivului.