DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

REPORTAJ Viața la 111 ani. Ilie Ciocan, cel mai în vârstă român, trăiește în Galicea, Vâlcea, și e îngrijit cu devotament de nepoții pe care nu i-a iubit: „I-am promis tatei că o să avem grijă de el!” 

« Înapoi la articol

Comentarii (6)

Mita2023   •   16.08.2024, 10:13

Am vrut sa traim mult! Asta nu e viata, numai supravietuire! Bine ar fi sa plecam la timp!

unfake   •   16.08.2024, 09:21

Felie de viata (luuuunga) oferita cu finete si talent de Maria, nedezmintită.

Liliana60   •   16.08.2024, 09:08

Familia este eroică, într-adevăr, ținându-l acasă, mai ales în condițiile unei relații proaste. Dar cu privire la aspectele financiare, care contează foarte mult în asemenea cazuri, cred că niște lucruri ar trebui lămurite: pensia minimă în România este de 1200 lei (deci nu e clar cum dl.ilie poate primi 600) și, în plus, ca persoană total dependenta , cu demență, ar trebui văzut dacă nu poate ( nu ar fi putut, probabil e cam tardiv acum) beneficia de drepturile de handicap grav, al căror cuantum ar fi fost semnificativ, raportat la ceea ce se afirmă că primesc în prezent. Deci ori documentarea articolului a fost insuficienta, ori familia nu s-a interesat ...dar pare că asistența socială din comună nu și-a făcut datoria.

Andan09   •   15.08.2024, 20:12

Demult demult, fiind internat in spital, am intalnit un nene, Mos Pandele... 84 de ani.. il adusese fiica-sa la tratament... seara de seara mosul imi povestea din viata lui: interbelic, iubiri, razboi, foamete, comunisti, necazuri, bucurii, etc etc... la un moment dat am observat ca mosul arunca pe furis tratamentul la gunoi... l-am intrebat de ce, nu vrea sa traiasca? Si mi-a zis ca timpul lui a trecut, el nu mai cunoaste pe nimeni in viata, toti s-au stins: sotie, frati, prieteni... toti... nu are cu cine sa schimbe o vorba si oricum lumea nu il intelege si nici el nu mai intelege lumea, alte timpuri, alte idei, alta viata... si nu vrea sa fie o povara pt altii... mi-a adus aminte de elefantii care se retrag sa moara... mos Pandele... Dumnezeu sa-l odihneasca!...

Anaximene   •   15.08.2024, 20:11

F bun articol, merita citit Interesant fenomen, îi moare feciorul la 87 ani (o varsta f inaintata!) iar el ii supravietuieste mai mult mort decat viu, dar are 111 !!

suparman   •   15.08.2024, 18:30

***

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close