A existat cu adevărat Grădina Edenului sau e mit?
În timp ce majoritatea teologilor şi iniţiaţilor “biblici” consideră că pasajul care istoriseşte despre Grădina Edenului (a Raiului) este, cel mai probabil, simbolic, alţii sunt de părere că locul a existat în-tr-adevăr chiar aici, pe Pământ. Mai mult, Biblia ar oferi unele indicii despre locaţia acestuia: la marginea a patru ape curgătoare – Eufrat, Tigru, Pison şi Gihon. Cei mai mulţi specialişti cred că e vorba despre Etiopia.
Sfântul Graal, potirul cu puteri miraculoase
Potirul Sfânt a fost imaginat în nenumărate feluri de artiştii plastici
Potrivit mitologiei creştine, Sfântul Graal a fost cupa folosită de către Iisus Hristos la Cina cea de Taină, recipient despre care se spune că ar avea puteri miraculoase. Legenda Potirului înflăcărează şi acum imaginaţia istoricilor. Niciodată nu s-a prezentat vreo dovadă palpabilă a existenţei acestuia, deşi a fost căutat de aventurieri din Scoţia până în Israel, din Italia şi până în Statele Unite. La ora actuală se presupune că Sfântul Graal s-ar afla în Capela Rosslyn din Scoţia, în catacombele Ierusalimului sau într-un depozit bine păzit din SUA.
Sodoma şi Gomora au fost pe malurile Mării Moarte?
Pictorii au imaginat de-a lungul timpului peisaje din Sodoma şi Gomora
Cele două oraşe, Sodoma şi Gomora, şi locuitorii lor au fost distruşi de mânia lui Dumnezeu din cauza păcatelor. Dar unde se aflau aceste localităţi? În Biblie există câteva indicii vagi, care trimit spre două oraşe de pe malurile Mării Moarte. Cercetări recente în zona respectivă au scos la suprafaţă zidurile unor oraşe ce prezintă urme de arsură şi sulf (pucioasă), compoziţia resturilor fiind unică în lume. Nici în preajma vulcanilor nu există roci cu o asemenea compoziţie chimică!
În Chivotul Legilor se află tabletele cu cele 10 porunci
Chivotul lui Dumnezeu (sau al Legilor) e un scrin sacru făcut cu scopul de a păstra în el cele zece porunci. Chivotul Legilor e piatra de temelie a religiei creştine şi ar oferit omenirii dovada faptului că Dumnezeu există. Conform unor teologi, cufărul ar fi ascuns într-o biserică ortodoxă din Etiopia.
Arca lui Noe încă este pe muntele Ararat?
Un grup de exploratori chinezi şi turci a anunţat anul trecut că e posibil să fi descoperit Arca lui Noe, pe muntele Ararat, la o înălţime de circa 4.000 de metri, în Turcia. Cercetătorii spun că au găsit bucăţi de lemn care au făcut parte din structura arcei, iar în urma datării cu carbon 14 s-a stabilit că acestea au o vechime de circa 4.800 de ani, adică ar corespunde epocii în care se presupune că ar fi avut loc marele potop.
Arca lui Noe a fost recreată de-a lungul istoriei de sculptori, după descrierea din Biblie