Afacerea familiei Mariș din Turda a împlinit 24 de ani. Aceeași vârstă o are și Bogdan, mezinul familiei. De pe la cinci – șase ani, Bogdan (24 ani) și Ștefan Mariș (29 ani) stăteau în atelierul părinților cât aceștia lucrau. Se jucau cu lemne, cu ustensile nepericuloase și îi priveau pe mama și pe tata cum dau viață unor construcții uriașe. Habar n-aveau ei că nu vor mai dori să plece din atelier.
Planurile lor în viață erau altele, dar n-a mai fost să fie. Atât Bogdan, cât și Ștefan au prins drag de arta de a construi și de a lucra cu lemnul. Bogdan a vrut să fie medic, iar Ștefan a vrut să se facă mecanic, dar amândoi au ajuns exact ceea ce sunt părinții lor: ingineri constuctori.
::placeholdeR–>
Ambii frați au devenit ingineri constructori, după ce au absolvit Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Afacerea moștenită de la părinți se numește Wood Home și începe să prindă mai mult la public. După 24 de ani.
„Inițial, și eu și fratele meu am vrut să facem altceva, dar până la urmă îți intră în sânge, nu te mai poți retrage. Fratele meu a vrut să meargă pe Mecanică, eu pe Medicină și până la urmă amândoi suntem ingineri constructori. Cu asta ne-am născut, cu asta am trăit, de la 5-6 ani ne jucam în atelierul părinților cu lemne, îți intră în sânge, nu poți să mai faci altceva”, ne-a povestit Bogdan Mariș.
Casele din lemn sunt un lux pentru străini
Familia Mariș a avut proiecte și peste hotare. Pentru străini, casele de lemn sunt un lux, dar în România, unde lemnul este mai accesibil, nu se exploatează la maximum acest domeniu, spun cei doi frați.
Casele care se nasc astăzi din ideile celor doi clujeni sunt făcute din lemn lamelar, adică lemn format din mai multe straturi. Sunt rezistente la orice, chiar mai rezistente decât cele formate din alte materiale.