Foi de varză albă sau roșie, morcovi, ardei, carne de pui, fructe de mare și alte asemenea alimente nu în bucatele din farfurie, ci pe modele care vor defila într-o inedită prezentare de modă. Un bucătar din Alba Iulia pregăteşte o defilare cu articole vestimentare realizate în exclusivitate din mâncare. Provocarea va fi însă pentru spectatori, care vor putea gusta creaţiile vestimentare direct de pe modelele ce le vor îmbrăca.
Bucătăria în care lucrează chef Cosmin Toma s-a transformat în această perioadă în atelier de creaţie vestimentară, iar bucătarul din Alba Iulia lucrează la haine realizate în exclusivitate din mâncare. Rochii din varză, coliere din morcovi sau ardei, cercei din biscuiţi şi fructe de mare sunt doar câteva dintre hainele extravagante realizate în „atelierul gastronomic” al lui Cosmin Toma. Provocarea bucătarului designer va fi însă pentru spectatorii care vor asista la prima sa prezentare de modă deoarece aceştia vor fi invitaţi să guste şi să savureze o parte dintre hainele şi accesoriile vestimentare realizate din mâncare.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3
::placeholdeR–>
Bucătarul îşi propune să realizeze la sfârşitul lunii septembrie un show de modă extravagant în care va prezenta 25 de creaţii vestimentare realizate exclusiv din mâncare: legume, fructe, carne, produse de panificaţie, dulciuri şi cu accesorii din ciocolată, biscuiţi şi fructe de mare.
Recomandări
România, cea mai stresantă țară pentru condus din lume. Aglomerația din trafic ne plasează pe primul loc în clasament
Una dintre creaţiile lui Cosmin este o rochie plină de feminitate, care a fost realizată din varză roşie şi varză chinezească, la care a asortat ca accesorii un colier din baby-carrots şi ardei iute galben, dar şi cercei din ardei iute de Mexic.
„Ideea de a realiza haine din mâncare mi-a venit după ce am văzut câtă piele de pui aruncam la gunoi după ce preparam pulpele dezosate. Atunci mi-am zis: „Ce-ar fi să fac o rochie din piele de pui şi varză?” Şi aşa a ieşit prima creaţie. În străinătate, accesoriile şi îmbrăcămintea comestibilă deja sunt cunoscute. La noi în România mai puţin şi cred că şochează faptul că mâncarea ar putea fi transformată în haine. Eu cred însă că mâncarea poate arăta bine în farfurie, dar la fel bine şi pe o femeie frumoasă”, explică chef Cosmin Toma.
Provocarea cea mai mare va fi însă pentru spectatori deoarece aceştia vor putea să guste din creaţiile vestimentare realizate de bucătarul din Alba Iulia.
::placeholdeR–>
A inventat şi singurul parfum comestibil din România
Cosmin Toma adoră să îşi impresioneze clienţii, fiind recunoscut pentru mâncărurile sale excentrice, el având preparate precum ciorba de burtă care poate fi mâncată cu furculiţa şi cuţitul, desertul în intestin de porc sau trandafirii muraţi.
Excentricul bucătar a lansat şi un parfum unic ce poate fi folosit atât ca parfum de corp sau after-shave, dar este și comestibil, putând fi adăugat ca ingredient care să dea aromă deserturilor. Parfumul este denumit „Vert de Toma” şi are ca ingrediente lavanda, menta sălbatică şi feniculul, toate fiind puse la macerat şi preparate după o reţetă proprie.
Recomandări
Primele ipoteze legate de moartea lui Silviu Prigoană. Surse medicale: a suferit un AVC sau un stop cardio-respirator
„Este o rochie care deja a fost îmbrăcată de unul dintre modelele ce vor defila în show-ul de modă pe care îl pregătesc şi, spre uimirea tuturor celor care au văzut această ținută, hainele şi accesoriile sunt minunate” a spus Cosmin Toma.
Cosmin Ioan Toma are 39 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, în prezent fiind consultant pentru restaurante din zona Ardealului. Bucătarul are mai multe cărţi de bucate proprii, printre care și o carte cu care speră să intre în Cartea Recordurilor. Aceasta este o carte de bucate de mari dimensiuni care cântăreşte câteva zeci de kilograme, iar paginile au peste trei metri înălţime. Cartea se numeşte „Atelierul de gătit al lui Toma” și cuprinde reţete tradiţionale din judeţul Alba şi reţete de preparate gastronomice „high-class”. Bucătarul a câştigat în ultimii ani mai multe concursuri de gastronomie naţionale şi internaţionale.
Urmărește cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
Știrileprotv.ro
Măsura luată de Kim Jong Un la o zi după ce Vladimir Putin a promulgat Acordul de Apărare reciprocă cu Coreea de Nord
Viva.ro
CUTREMURĂTOR! Tocmai s-a aflat ce s-a întâmplat în ultimele minute de viață ale lui Silviu Prigoană: "Nu avea..." Detaliul ZGUDUITOR care a mai ieșit la iveală. Și familia lui e în stare de ȘOC
Libertateapentrufemei.ro
Sfâșietor ce s-a aflat despre moartea lui Silviu Prigoană! E știrea care a bulversat România
FANATIK.RO
Superalimentul care joacă un rol major pentru sănătate. Nu expiră și reduce inflamația din corp
GSP.RO
Noi dezvăluiri într-un dosar ISTORIC! De ce n-a jucat Nicolae Dobrin în Mexic? Mărturie în premieră obținută de GSP: „Certuri cu cei de la Dinamo, i-a cam lăsat fără bani la poker!”
Elle.ro
SEMNIFICAȚIA ascunsă a bijuteriilor și accesoriilor purtate de Kate Middleton la Ziua Comemorării. Gestul emoționant făcut de Prințesă
Unica.ro
Așa arăta, înainte de operațiile estetice, o vedetă pe care azi o vezi aproape zilnic la TV. Îți dai seama cine e în poze? FOTO
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Observatornews.ro
CAMERA ASCUNSĂ. Fraudă de milioane la Peleş: angajaţi acuzaţi că revând biletele turiştilor şi bagă banii în propriile buzunare
HOROSCOP
Horoscop 13 noiembrie 2024. Racii sunt convinși că trebuie să exprime deschis tot ce au strâns în interior, mai ales față de superiori