Cum s-au gândit reprezentanţii Zone Arena să iasă din încurcătură? Prin montarea unei bariere antifonice în jurul construcţiei. Scopul acesteia este de a atenua zgomotul din timpul concertelor. Problema e că pentru ridicarea barierei e nevoie de autorizaţie de construire, act pe care Zone Arena nu-l are nici măcar pentru construcţia care există deja. Din această cauză, societatea a fost amendată de către inspectorii de la Primăria Capitalei. Dorian Ciubuc, directorul Zone Arena, afirmă că societatea Arena Invest nu face decât să închirieze spaţiul şi că firma sa nu e răspunzătoare de faptul că unii organizatori nu respectă normele privind poluarea fonică. Însă e dispus să ridice bariera antifonică pentru a atenua conflictele cu locuitorii din cartierul Floreasca.

Osbourne, aşteptat pe Zone Arena

Concertul rockerului Ozzy Osbourne, programat pe 2 octombrie la Zone Arena, nu-şi schimbă locaţia, conform organizatorilor. Aceştia au declarat că doar ora se decalea- ză, de la 22.00, la cât era anunţat, la 20.30.

«Nu vom elibera nici o autorizaţie»

Edilul sectorului 2, Neculai Onţanu, spune că nu va permite ca Zone Arena să mai funcţioneze. “În ceea ce ne priveşte, nu vom elibera nici o autorizaţie. Până acum au funcţionat ilegal şi au fost sancţionaţi. Muzica a deranjat un cartier întreg. Au fost distruse spaţiile verzi, iar blocurile, transformate în toalete publice de către cei veniţi la spectacole. Nu am nimic cu proprietarul, atâta timp cât nu încalcă legea, dar în baza atribuţiilor pe care le are primăria pe care o conduc, dacă încalcă legea, îl sancţionăm”, ne-a declarat primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

Urmărește-ne pe Google News