„Din dispoziţia ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat astăzi, joi, 25 iulie 2024, la Ministerul Afacerilor Externe, ca urmare a identificării în judeţul Tulcea a unor fragmente de dronă utilizate de forţele armate ruse în atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene”, anunţă MAE.

Reprezentantul MAE a transmis protestul ferm al autorităţilor române şi a condamnat atacurile repetate ale forţelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea imediată a acestora. Acesta a reamintit că ţintirea obiectivelor civile reprezintă crime de război.

De asemenea, a subliniat caracterul iresponsabil al loviturilor militare, inclusiv în imediata proximitate a frontierei României, care pun în pericol securitatea naţională.

„Pe un plan mai larg, a evidenţiat responsabilitatea exclusivă care revine Federaţiei Ruse, ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, pentru deteriorarea gravă a mediului de securitate la Marea Neagră”, precizează MAE.

NATO a anunţat joi că nu are niciun indiciu că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România sunt dovada unui atac intenţionat asupra teritoriului NATO, dar a atenţionat cu privire la acţiuni „iresponsabile şi potenţial periculoase”. Generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului-Major al Apărării, a declarat, joi, la Constanța că România are „un sistem de supraveghere foarte bun”. Fragmentele dintr-o dronă rusească, descoperite în urma căutărilor începute miercuri, 24 iulie, într-o zonă din apropierea localității tulcene Plauru, au lăsat în urmă copaci carbonizați și un crater, potrivit imaginilor publicate de mai mulți jurnaliști români.

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News