Macron: Nu putem să lăsăm Republica Moldova deoparte
„Sunt mândru de faptul că, deținând președinția UE, am putut să oferim statutul de țară candidată Republicii Moldova. Având în vedere ce se întâmplă în Ucraina, am spus că nu putem să lăsăm Republica Moldova deoparte și trebuie să o sprijinim. Eu chiar cred că Republica Moldova are capacitatea de a accelera în parcursul european”, a spus Emanuel Macron, fiind întrebat de jurnaliști dacă este credibilă estimarea ca Moldova să devină stat membru UE până în 2030, transmite Ziarul de Gardă.
Zelenski, mesaj pentru Moldova: Noi mereu vă vom susține
„Avem nevoie de o țară unită în Moldova si desigur vă dorim succes în toate și să reușiti să vă mențineți fără rachete, fără decese. Noi mereu vă vom susține. Până la urmă am reușit să facem așa că țările din Europa să se unească. Sunt sigur că după ce vom câștiga războiul veți avea și voi o țară unită fără să cadă rachete și fără Rusia”, a spus Volodimir Zelenski, fiind întrebat despre regiunea transnistreană, informează Ziarul de gardă.
Preşedintele ucrainean a mai spus că Ucraina poate să răspundă și să ajute Moldova doar dacă va fi o solicitare la cel mai înalt nivel de conducere militară și oficială a țării. „Atunci Ucraina cu siguranță va acționa”, a adăugat Zelenski.
Maia Sandu, la finalul summitului CPE: Suntem deosebit de recunoscători pentru tot sprijinul pe care l-am primit
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susține o conferință de presă comună cu premierul ceh, Petr Fiala, și cu cel spaniol, Pedro Sanchez.
„Suntem deosebit de recunoscători pentru tot sprijinul pe care l-am primit. Întreaga comunitate s-a reunit pentru a susține acest efort: România, Franța, Suedia, Regatul Unit, Elveția, Consiliul UE și alți parteneri de dezvoltare ai R. Moldova. Astăzi, aici, la doar 20 de km de Ucraina am reunit întregul continent pentru a reafirma hotărârea noastră colectivă și fermă de a readuce pacea în Europa”, a transmis Maia Sandu.
„Nu din întâmplare am vrut să organizăm acest al doilea summit aici în Moldova. Aceasta demonstrează speranța întregului continent în privința acestei țări minunate. Moldova este membră a familiei europene și salutăm eforturile pe care le face pentru a deveni membră a UE. Vă încurajăm în aceste eforturi şi vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Astăzi ne-am reunit a doua oară, după prima reuniune de la Praga, ca și atunci, și acum vrem să transmite un mesaj de forță, de unitate mai ales în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Principiile și valorile democratice care stau la baza uniunii europene și regulile internaționale sunt puse în pericol din cauza acestei agresiuni și de aceea trebuie să reacționăm toți împreună”, a declarat prim-ministrul Spaniei Pedro Sánchez.
Ministrul de Interne al Republicii Moldova: Au fost tentative de destabilizare în timpul summitului
Ana Revenco, ministrul de Interne al Republicii Moldova, a declarat că joi, în timpul reuniunii Comunității Politice Europene au existat unele „tentative de destabilizare, inclusiv tentative de a arăta dintr-un alt unghi ceea ce se întâmplă azi în Republica Moldova”, iar „toate aceste tentative au fost contracarate”, relatează tv8.md.
„Au fost mici grupuri care au încercat să-și demonstreze în spațiul public opinia referitor la ceea ce se întâmplă la Bulboaca, la summit, la obiectivele acestui mare eveniment, la obiectivul pe care și l-a propus toată țara, de a arăta că Republica Moldova merită pe bună dreptate să fie parte a familiei europene”, a explicat Revenco.
Iohannis și Zelenski au semnat o declarație comună privind integrarea euroatlantică a Ucrainei
În declarația comună semnată de președintele Klaus Iohannis și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în marja summitului Comunității Politice Europene, se precizează, printre altele, că cele două țări „confirmă angajamentul lor de a consolida eforturile comune de susținere a integrării Ucrainei în cadrul Alianței și pentru implementarea standardelor NATO”, transmite Administrația Prezidențială.
Conform declarației, „România va continua să promoveze sprijinul politic și practic al Alianței pentru Ucraina în vederea asigurării abilității (…) de a-și apăra în mod eficient suveranitatea și integritatea teritorială”, în timp ce Ucraina își ia angajamentul să-și „modernizeze forțele de securitate și militare”.
Totodată, România promite că „va susține Ucraina atât timp cât va fi necesar”, prin oferirea de „susținere multidimensională”, cerând „consolidarea susținerii și asistenței internaționale” pentru Kiev, precum și „în reconstrucția și redresarea post-conflict”.
În același timp, conform declarației comune, cele două țări s-au angajat să lucreze în continuare împreună pentru a:
– susține stabilitatea și reziliența statelor vulnerabile din regiune, afectate de războiul de agresiune al Federației Ruse;
– asigura libertatea și siguranța navigației în Marea Neagră, în concordanță cu normele și principiile internaționale;
– obține securitate, stabilitate, democrație și prosperitate de durată în regiunea Mării Negre.
Premierul moldovean, către Zelenski: Avem un interes comun – să aducem pacea în Europa și să devenim membri ai UE
Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut o întâlnire cu președintele ucraiean Volodimir Zelenski, în marja summitului Comunității Politice Europene, în cadrul căreia, oficialul de la Chișinău i-a mulțumit liderului de la Kiev „pentru fermitatea cu care militarii și poporul ucrainean apără libertatea și valorile europene în întreaga regiune”, a transmis Executivul de peste Prut.
„Moldova și Ucraina nu sunt doar state vecine, ci și parteneri apropiați. Ne unește același deziderat și avem un interes comun – să aducem pacea în Europa și să devenim membri ai Uniunii Europene. Sunt sigur că împreună vom reuși să facem asta. Rămânem solidari și vom continua să oferim sprijinul nostru poporului ucrainean”, a spus Dorin Recean.
La rândul său, Volodimir Zelenski a afirmat că locul celor două state este în Uniunea Europeană și a mulțumit Republicii Moldova pentru primirea refugiaților ucraineni.
Iohannis: Dacă noi, europenii, nu reușim să ajutăm Ucraina și Moldova înseamnă că am pierdut
Președintele Klus Iohannis a declarat joi, într-o conferință de presă de după summitul Comunității Politice Europene din Republica Moldova, că unul dintre semnalele transmise de liderii europeni în cadrul reuniunii a fost legat de „importanța Republicii Moldova pentru întregul continent european” și că țara vecină nu este singură.
„Practic în unanimite, și celelalte state europene îi sunt alături. Sunt convins că sprijinul statelor democratice va continua pentru Moldova, pentru Ucraina, pentru regiune”, a spus Iohannis.
Un alt semnal, a continuat șeful statului, a fost legat de „reiterarea sprijinului pentru Ucraina”.
„Dacă noi, europenii, nu reușim să ajutăm Ucraina și Moldova înseamnă că am pierdut. Moldova și Ucraina sunt dintre ai noștri. Important este să se simtă Ucraina cu garanții din partea noastră că o ajutăm până învinge și ucrainenii să fie convinși și după summit-ul NATO că suntem alături de ei și după. Același lucru este valabil și pentru Moldova”, a mai spus Klaus Iohannis.
Mai multe detalii: Klaus Iohannis, declarații de presă după Summitul european din Republica Moldova: „Dacă noi, europenii, nu reușim să ajutăm Ucraina și Moldova înseamnă că am pierdut”
Klaus Iohannis, mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova: „Nu sunteți singuri!”
Președintele Klaus Iohannis a reafirmat joi, în discursul său din deschiderea sesiunii plenare a summitului Comunității Politice Europene, „sprijinul puternic pentru Ucraina și poporul său care sunt, în continuare, ținta atacurilor nemiloase ale Rusiei”.
„Agresiunea militară împotriva Ucrainei constituie cea mai disruptivă perioadă de după Războiul Rece. Ne revine responsabilitatea, în calitate de Comunitate a statelor democratice europene, să răspundem acestui moment istoric și să îi susținem pe cei mai vulnerabili dintre noi”, a spus Klaus Iohannis.
În același timp, șeful statului a vorbit despre eforturile Republicii Moldova legate de „procesul de reforme necesare pentru integrarea în Uniunea Europeană” și de „combaterea amenințărilor hibride prin care se urmărește compromiterea stabilității și a rezilienței”.
În acest context, Iohannis a precizat că România a oferit „expertiză în afaceri europene, pentru a accelera procesul de reforme și a iniția negocierile de aderare la UE, în acest an”, precum și „asistență financiară și sectorială substanțială”.
Așadar, doresc să le transmit un mesaj tuturor cetățenilor Republicii Moldova: nu sunteți singuri! Uniunea Europeană și ceilalți parteneri sunt aici, pentru Republica Moldova. Consolidarea Republicii Moldova înseamnă și consolidarea rezilienței strategice a Europei.
Klaus Iohannis, președintele României:
Liderii prezenți la summitul Comunității Politice Europene au făcut fotografia de grup
Fotografia de grup a șefilor de state și de guverne care s-au reunit la summitul Comunității Politice Europene a fost făcută în fața castelului Mimi din Bulboaca.
Volodimir Zelenski cere o decizie privind aderarea Ucrainei la NATO la summitul de la Vilnius din iulie
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat joi, în discursul său din deschiderea sesiunii plenare a reuniunii din Republica Moldova, asupra faptului că Rusia poate profita de orice îndoială în privința deciziilor de la nivel internațional.
„De fiecare dată când ne pregătim să luăm decizii pentru binele popoarelor noastre trebuie să nu uităm că Rusia va profita de orice îndoială pe care o arătăm aici. Nu putem să avem îndoieli în legătură cu unitatea noastră sau cu modul în care răspundem la provocările vremurilor noastre”, a spus Zelenski, adăugând că „nu demult, rușii eau convinși că după ce au atacat Ucraina, pot să atace și Moldova. De fapt, poate și acum gândesc așa, dar acum avem mai multă securitate”.
„Va trebui să punem capăt rachetelor baslitice ruse. Prin armele noastre vom arăta că teroarea împotriva cetățenilor noștri nu are nicio șansă. Fiecare pas în apărare este un pas important iar viteza cu care se creează coalițiile accelerează obținerea păcii”, a subliniat liderul de la Kiev.
Vedem cine este agresorul și vedem unde se întâmplă agresiunea. Rusiei îi e teamă de NATO și încearcă să-i înghită doar pe cei care sunt în afara spațiului apărat de NATO, avem războaie înghețate pe teritoriile vecine.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei:
Astfel, Zelenski a afirmat că „toate țările europene care au graniță cu Rusia și care nu vor să fie sfârtecate de Rusia trebuie să se alieze cu UE și cu NATO”, precizând că există doar două variante – „un război deschis” sau „o ocupare din partea Rusiei, pas cu pas”.
În acest context, Volodimir Zelenski a cerut ca în lunile următoare să fie luate decizii clare privind viitorul țării sale alături de UE și NATO.
„Anul acesta este anul deciziilor. În vară, la Vilnius, la summitul NATO, este nevoie de o invitație clară adresată membrilor Ucrainei și de garanții de securitate pe calea aderării la NATO. În (toamnă), cu privire la aderarea noastră la UE, este nevoie de o decizie clară și pozitivă. Și ne pregătim, de asemenea, pentru un summit pentru pace, care va ghida lumea pentru a pune în aplicare în comun formula de pace”, a mai declarat președintele Ucrainei.
A început sesiunea plenară a summitului
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit, în discursul său din deschiderea sesiunii plenare a a summitului Comunității Politice Europene, despre solidaritatea europeană față de Ucraina, precizând că decizia de organizare a celui de-al doilea summit al Comunității Politice Europene, „la doar 20 de kilometri de granița cu Ucraina este o expresie clară a solidarității cu Ucraina și poporul său”.
„Ucrainenii luptă pentru libertatea, pentru valori europene și pentru viitorul contientului. Moldovenii, ca și ceilalți europeni, au dat dovadă de solidaritate cu vecinii noștri, primindu-i în casele lor, dar trebuie să facem mai mult. Acest summit asigură platforma pentru identificarea de soluții la care putem să ne angajăm cu toții pentru a readuce pacea pe continentul european și a-l proteja.
Acest al doilea summit al Comunității Politice Europene este o expresie clară a unității, forței și hotărârii de a acționa împreună ca o familie, care rămâne unită, care colaborează pentru a rezolva problemele comune”, a spus Maia Sandu.
„Care este miza pentru Europa, pentru ordinea ordinea internațională bazată pe reguli, pentru cetățenii noștri? Nu putem accepta ca principiile suveranității și inegrității teritoriale să nu mai conteze. Nu putem accepta ca cetățenii noștri să se transforme în refugiați peste noapte pentru că o altă țară a luat decizia să-și invadeze vecinul. Nu putem să spunem poporului, întreprinderilor noastre, că nu există o siguranță legată de aprovizionarea cu energie”, a mai declarat președinta Republicii Moldova.
Maia Sandu îi întâmpină pe liderii europeni
Liderii străini continuă să sosească la Castelul Mimi pentru reuniunea Comunității Politice Europene. Printre șefii de state și de guverne care au fost primiți până acum de președinta Maia Sandu se numără șeful diplomației europene, Josep Borrell, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, șeful Consiliului European, Charles Michel, cancerlarul austriac, Karl Nehammer, președintele sârb, Aleksandar Vučić, prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, premierul Finlandei, Sanna Marin, premierul ungar, Viktor Orban, și președintele francez, Emmanuel Macron.
Klaus Iohannis, alături de președinta Parlamentului European în zborul către Republica Moldova
Președintele Klaus Iohannis a publicat joi dimineață, pe Twitter, o fotografie în care apare alături de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în zborul către Republica Moldova, unde are loc summitul Comunității Politice Europene.
„Din București până în Republica Moldova cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru o întâlnire importantă a familiei europene, unite în jurul valorilor sale. Este un moment oportun pentru a arăta că Republica Moldova nu este singură și Uniunea Europeană îi susține pe cetățenii Moldovei în îndeplinirea aspirațiilor lor europene de drept”, a transmis Klaus Iohannis.
From Bucharest to the Republic of Moldova with @EP_President Roberta Metsola for an important meeting of the European family, united around its values. It is a timely moment to show that 🇲🇩 is not alone & 🇪🇺 stands by 🇲🇩 citizens in fulfilling their rightful European aspirations. pic.twitter.com/9n8rVPYUQB
— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) June 1, 2023
Mai multe detalii: Klaus Iohannis a zburat alături de șefa PE, Roberta Metsola, în Republica Moldova. De unde a fost închiriat avionul
Volodimir Zelenski: Este foarte important viitorul nostru în UE. Ucraina este gata să fie în NATO
În scurta declarație susținută alături de Maia Sandu, Volodimir Zelenski a mulțumit Republicii Moldova pentru găzduirea refugiaților ucraineni fugiți din calea războiului din țara lor și a insistat asupra importanței ca Ucraina să devină membră a UE și NATO.
„Vă mulțumim că ați găzduit refugiații din țara noastră. Nu vom uita niciodată acest lucru. (…) Ceea ce este foarte important este viitorul nostru în UE. Ucraina este gata să fie în NATO. Cred că garanțiile de securitate sunt foarte importante nu numai pentru Ucraina, ci și pentru vecinii noștri, pentru Moldova, din cauza Rusiei și a agresiunii din Ucraina și a potențialelor agresiuni din alte părți ale Europei”, a declarat președintele Ucrainei.
„În ceea ce privește formula de pace, organizăm un summit, depinde de unele chestiuni, desigur vrem să implicăm cât mai multe țări, de aceea nu am stabilit încă o dată”, a mai spus Zelenski.
Maia Sandu: Ucraina menține Moldova în siguranță în acest moment și suntem foarte recunoscători
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au susținut scrute declarații la sosirea acestuia.
Maia Sandu a precizat că țara sa susține Ucraina și a făcut apel la celelalte state să creadă în cele două țări și în parcursul lor european.
„Ucraina menține Moldova în siguranță în acest moment și suntem foarte recunoscători pentru acest lucru. Moldova respectă suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și granițele sale recunoscute internațional. Moldova susține formula de pace pe care ați propus-o, domnule președinte, precum și crearea unui tribunal special internațional care să se ocupe de cei care comit crime de agresiune în Ucraina”, a spus lidera de la Chișinău.
„Vă rog să investiți în țările noastre, să credeți în democrațiile noastre și în viitorul nostru european. Aceasta este contribuția dumneavostră la pacea și stabilitatea de pe continent”, a adăugat Maia Sandu.
Volodimir Zelenski, primit de Maia Sandu
Președintele Ucrainei a ajuns la summitul din Republica Moldova, prezența sa nefiind anunțată anterior. Liderul ucrainean a fost primit de Maia Sandu.
***
În Republica Moldova sunt prezenți joi șefi de stat și de guvern din cele 27 de state membre ale UE și alte 20 de state partenere, printre care Regatul Unit, Turcia sau Ucraina.
Sunt, de asemenea, invitați președintele Consiliului European, președinta Comisiei Europene și președinta Parlamentului European.
Printre marii absenți se va numără președintele turc Recep Tayyip Erdogan, proaspăt reales pentru al treilea mandat, potrivit Politico. Liderul turc a fost prezent la reuniunea anterioară de la finalul lui 2022.
Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat marţi, la o conferinţă de presă, că numai două delegaţii, pe care nu le-a precizat, nu au confirmat încă participarea la reuniune.
Simbolistica evenimentului
Organizarea la Chișinău a acestui eveniment transmite un mesaj clar de susținere a continentului pentru politica președintei Maia Sandu, într-un context de securitate extrem de dificil pentru Moldova în contextul agresiunii rusești asupra Ucrainei.
„Această inițiativă denotă că Moldova este văzută ca partener de încredere, care contribuie activ la consolidarea unității și securității pe continentul european”, notează Ministerul Afacerilor Interne al R. Moldova.
În cadrul primei reuniuni a comunității politice europene din octombrie 2022, liderii au discutat în principal chestiuni legate de pace și securitate, în special războiul Rusiei din Ucraina, precum și criza energetică.
Potrivit șefului diplomației moldovenești, Nicu Popescu, prezența celor 50 de lideri europeni la Bulboaca este „un semnal clar că Republica Moldova are prieteni numeroși, puternici, care ne susțin deplin în dorința noastră de a menține pacea și stabilitatea în Moldovaˮ, transmite agenția de presă IPN.
Programul reuniunii
Întâlnirea de la Castelul Mimi, din satul Bulboaca, va dura cinci ore, cu discuții legate de energie, securitate, comunicații și mobilitate. Apoi, după o masă de lucru, agenda este rezervată întâlnirilor bilaterale
Observatorii spun că posibile rezultate concrete ale summitului de la Bulboaca vor fi consolidarea sprijinului pentru Ucraina, reducerea sau eliminarea costurilor de roaming între țările participante, dar și intensificarea schimburilor de diplomați și funcționari, potrivit Radio Europa Liberă.
Un document al summitului, văzut de Europa Liberă, sugerează că Europa trebuie să facă mai mult pentru a crește rezistența la atacurile cibernetice care vizează țările vecine cu Rusia și cele din Balcanii de Vest.
Documentul mai vorbește despre nevoia de a acorda un sprijin financiar mai mare Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, pentru a proteja centrala nucleară ucraineană de la Zaporojie.
Klaus Iohannis, printre participanți
Președintele României va susține o intervenție în cadrul sesiunii plenare și va participa la grupul de lucru privind securitatea, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.
Cu această ocazie, Klaus Iohannis va aborda „impactul războiului de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, în domeniile securitar, economic, alimentar sau umanitar; sprijinul susținut pentru Republica Moldova și Ucraina, coordonarea eforturilor comune pentru combaterea amenințărilor hibride, de la atacuri cibernetice la dezinformare și campanii de manipulare; creșterea rezilienței și continuarea sprijinului acordat statelor vulnerabile din regiune”.
Măsuri sporite de securitate
Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi închis pe tot parcursul zilei de 1 iunie și va fi redeschis la ora locală 7.00, în dimineața zilei de 2 iunie. Vor fi permise doar zborurile cu avioane oficiale, potrivit comunicatului autorității aviației civile. De asemenea, a intrat în vigoare o interdicție pentru drone, începând cu 31 mai.
Poliția de Frontieră va spori controlul și supravegherea în toate zonele de competență. Va fi suplinit numărul de polițiști de frontieră din prima linie și al dispozitivelor speciale de control al documentelor de călătorie, precizează IPN.
În perioada summitului Comunităţii Politice Europene este mobilizat tot efectivul poliţiei Republicii Moldova. 60 la sută dintre inspectori vor asigura securitatea delegaţiilor oficiale, iar sute de poliţişti vor fi dislocaţi pe străzile orașului.
VolodimirZelenski • 01.06.2023, 19:48
pikpik • 01.06.2023, 16:19
Donatii cersetorului alte haine cå tot cu alea stå pe el...
Esti gelos ca toata Europa il va invinge pe Vladimir Vladimirovici!
Gamdalf_the_Grey • 01.06.2023, 17:39
pikpik • 01.06.2023, 16:19
Donatii cersetorului alte haine cå tot cu alea stå pe el...
Asa i-a spus SUA sa se imbrace....probabil ca il obliga si ce chiloti si sosete sa isi puna....Ce sa-i faci....asa e cand dai mana cu dracu...joci ca el...
VolodimirZelenski • 01.06.2023, 19:49
Gamdalf_the_Grey • 01.06.2023, 17:39
Asa i-a spus SUA sa se imbrace....probabil ca il obliga si ce chiloti si sosete sa isi puna....Ce sa-i faci....asa e cand dai mana cu dracu...joci ca el...
SUA mi-a spus sa te vopsesc in culorile Ucrainei si sa-ti pun un mar in gura. Here, piggy, piggy!
Gandalf_the_Grey • 01.06.2023, 23:33
VolodimirZelenski • 01.06.2023, 19:49
SUA mi-a spus sa te vopsesc in culorile Ucrainei si sa-ti pun un mar in gura. Here, piggy, piggy!
Domnul președinte, e mare mărul pentru un gândac de bucătărie și nici onomatopeele de apel nu sunt corecte. De fapt sunt inutile, trebuie folosit un papuc LAVABIL ca să-l poță spăla bine de necurățiile pe care le lasă după ce-l storcești cu pasiune de gresia din bucătărie.
Gamdalf_the_Grey • 01.06.2023, 20:07
VolodimirZelenski • 01.06.2023, 19:49
SUA mi-a spus sa te vopsesc in culorile Ucrainei si sa-ti pun un mar in gura. Here, piggy, piggy!
Nu mananc mere, sunt acre ca minciunile care ies din Bideu
Gamdalf_the_Grey • 01.06.2023, 13:10
pai ce trebuie sa ne intalnim doar in Dubai ca sa sustinem statele marioneta? Da prost la ziare, trebuie sa fim si noi cat de cat ca ei de saraci...Huo cu voi de troli bolsevici.
Gandalf_the_Grey • 01.06.2023, 12:03
SUCCES, DOAMNA Sandu! De la toți prietenii Moldovei, sora României!
Gamdalf_the_Grey • 01.06.2023, 12:14
Gandalf_the_Grey • 01.06.2023, 12:03
SUCCES, DOAMNA Sandu! De la toți prietenii Moldovei, sora României!
Good Luck with your future Mrs Sandu!May your future with our country be proven to be in our favor! Sa inteleaga si ea ceva din ce vorbim aici :)
Gandalf_the_Grey • 01.06.2023, 12:38
Gamdalf_the_Grey • 01.06.2023, 12:14
Good Luck with your future Mrs Sandu!May your future with our country be proven to be in our favor! Sa inteleaga si ea ceva din ce vorbim aici :)
TROLL BOLȘEVIC DE DOUĂ COPEICI! Vai de capul tău din lemn de copac din siberia! Pașol na turbinca, copiuță!
Gamdalf_the_Grey • 01.06.2023, 13:15
Gandalf_the_Grey • 01.06.2023, 12:38
TROLL BOLȘEVIC DE DOUĂ COPEICI! Vai de capul tău din lemn de copac din siberia! Pașol na turbinca, copiuță!
te iubesc, iti multumesc pt urari, esti fantastic de dragut! Huo bolsevicii, la multi ani Nato, sa traiesti sa infloresti, ca un mar, ca un par, ca un imperiu roman, fie ca bomba ta sa pice si pe noi! :)