Marjorie Taylor Greene a distribuit miercuri o postare pe X, care conținea o înregistrare video cu subtitrare în limba engleză în care Fico protesta față de modul în care au fost tratați cei care s-au opus vaccinării și altor măsuri guvernamentale de gestionare a pandemiei de Covid-19.

„Acest lucru este minunat și curajos. Nu e de mirare că l-au împușcat”, a scris Greene, care a distribuit postarea.

Postarea, care a fost făcută de un utilizator X cu pseudonimul „@BGatesIsaPsycho”, susținea că Fico a spus că partidul său „nu va susține consolidarea puterilor” Organizației Mondiale a Sănătății și că mai multe studii au confirmat „consecințele scandaloase ale vaccinării în masă cu vaccinuri experimentale netestate”.

„Astăzi a fost împușcat în public‼️‼️”, se arată în postare. „Deocamdată nu a fost dat niciun motiv pentru atac…”.

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat miercuri, după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Fico se află într-o stare „stabilă, dar foarte gravă”, potrivit directorului spitalului la care este tratat.

Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani, pe nume Juraj Cintula, care în trecut a avut legături cu grupări radicale, este arestat şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său, afirmând că nu este de acord cu politicile lui Fico. Mai mult, suspectul a spus că este mândru de atacul său armat şi a pretins că voia să-i facă rău lui Robert Fico, nu să-l ucidă.

Urmărește-ne pe Google News