Inspectorii ANPC au transmis, miercuri, 28 iunie, printr-un comunicat, ce probleme au descoperit la restaurantul de pe litoralul românesc.

În zona barului se folosea un recipient pentru depozitarea deşeurilor menajere fără capac de protecţie, un agregat frigorific avea acumulări masive de gheaţă şi impurităţi (neigienizat), iar într-un congelator în care se ținea îngheţată s-au găsit insecte moarte.

De asemenea, aragazul era neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse, hotele erau neigienizate, „cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului”, potrivit ANPC.

Alte nereguli constatate au fost: produse alimentare expirate, utilizarea de vase pentru gătit şi ustensile uzate şi neigienizate; camerele de frig unde erau depozitate alimente erau neigienizate, pereţii cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat.

Totodată, ANPC a mai descoperit produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte să rezultate provenienţa şi data expirării.

În urma acestor nereguli, restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei, 161 de kilograme de alimente au fost oprite de la comercializare, iar comisarii au propus închiderea unității pentru o perioadă de cel mult șase luni.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

 
 

Urmărește-ne pe Google News