“Premierul nu este dispus la discuție pentru deschiderea restaurantelor și-a prezentat disponibilitatea de a relua discuția când va scădea numărul de infectări. Facem apel către toți operatorii din industrie și către clienți să respecte regulile impuse de Guvern”, a declarat Daniel Mischie, liderul HORA, potrivit Digi 24.
Restaurantele au fost închise pe 17 martie, atunci când România a intrat în stare de urgență. În ultimele luni au fost discuții între Guvern și reprezentanții industriei HoReCa cu privire la redeschiderea restaurantelor, însă rezultatul a fost același: localurile rămân închise.
Mai mult faptul că în ultimele săptămâni numărul cazurilor de coronavirus a explodat, redeschiderea restaurantelor este tot mai departe. Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă. Din calculele noastre, HoReCa reprezintă 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de relansare fără această industrie.
“Am prezentat măsurile luate de alte țări europene unde restaurantele sunt deschise. Premierul trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor. Industria de HoReCa e aproape de ATI, toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit, nu mai avem resurse pentru a susține această industrie”, a mai explicat Daniel Mischie.