Plătești un tarif fix pentru bufetul all-you-can-eat și apoi îți poți umple farfuria după bunul plac. Doar că, pentru a preveni risipa alimentară, localul Lucky Wok percepe o taxă pentru cei care nu mănâncă tot.
Restaurantul atrage atenția asupra acestui lucru în meniul său: „Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!”, este scris vizibil pe prima pagină a meniului.
„Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă”, a precizat conducerea Lucky Wok. Abordarea „nu este în niciun caz intenționată ca hărțuire”, explică administratorii.
Cel mai ieftin bufet este 8,99 euro.
Un local din Elveția a preluat modelul și percepe o taxă de 5 euro
Barul Casanova din Baden, cantonul Aargau, nordul Elveției, a preluat modelul și percepe o taxă de 5,1 euro clienților care nu termină ce au în farfurie.
„Eu am învățat că mâncarea este valoroasă, nu o arunci!”, a explicat proprietarul Salman Ghauri, care a crescut în India. „Este foarte important să tratezi mâncarea cu respect”, spune el.
Întotdeauna îmi avertizez oaspeții de trei ori și oamenii înțeleg asta. Aproape întotdeauna farfuriile se întorc goale la bucătărie.
Salman Ghauri:
Foto: luckywok.at