Daca vrei sa iei masa in oras, nu e nevoie sa bati Bucurestiul in lung si-n lat in cautarea locului preferat, ci trebuie doar sa treci pragul Spitalului Colentina. Aici, la doi pasi de morga, poti savura o ciorba sau o friptura pregatite de bucatarii care gatesc zilnic pentru sutele de pacienti internati in mai multe unitati spitalicesti din Capitala.
Imediat ce intri pe poarta spitalului bucurestean, nu-ti este foarte greu sa gasesti restaurantul cu pricina. Pe oricine ai intreba, iti indica clar locul unde, alaturi de parintele suferind sau de iubita sau iubitul ce tocmai a fost operat, poti gusta din preparatele gatite aici.
Afacerea cu bucate pentru cei suferinzi a inceput in urma cu cativa ani. Un carciumar cu fler a pus pe picioare in numai cateva luni un sistem care avea sa-i aduca miliarde de lei lunar. Intr-un spatiu inchiriat la inceput pentru cateva sute de dolari, la demisolul unei cladiri ce apartine Spitalului Colentina, a inceput sa prepare mancare pentru bolnavii internati aici. Afacerea a mers ca pe roate si acum bucatele ajung in farfuriile pacientilor aflati pe paturile de spital din sapte unitati spitalicesti bucurestene (printre care Bagdasar, Coltea, Sf. Maria).
Patronul plateste un dolar pe metru patrat
In acest timp, chiria pentru spatiul de peste 1.100 mp in care isi desfasoara activitatea firma a ramas la nivelul anilor ‘90. Un dolar pentru fiecare metru patrat. O suma infima fata de preturile practicate pe piata. Afacerea merge “ca pe roate”, iar managerul restaurantului baga, lunar, in buzunar sume cu multe zerouri, daca ne gandim ca numai de la Spitalul Colentina el incaseaza pentru 30 de zile peste 1,5 miliarde de lei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro