Decebal Făgădău, primarul Constanţei, a anunţat, vineri, că restaurarea Cazinoului nu poate fi demarată.
„A fost, din nou, contestată licitaţia pentru restaurarea Cazinoului. Pentru a treia oară şi de acelaşi contestator. Din februarie 2015 stăm cu banii şi tot sperăm să avem un partener care să înceapă lucrările”, a declarat edilul Decebal Făgădău, pentru Cuget Liber.
Primarul pune întreg blocajul pe seama legislaţiei. Spune că nimic nu-i poate opri pe cei nemulţumiţi să conteste rezultatele unor licitaţii. Una dintre soluţii ar putea fi modificarea legii pentru ca licitaţiile să nu fie contestate la nesfârşit.
La începutul anului 2015, Cazinoul din Constanţa a fost predat de autoriţile locale Ministerului Dezvoltării Regionale prin Compania Naţională de Investiţii, pentru a fi consolidat şi restaurat.
Restaurarea Cazinoului din Constanţa, împiedicată de birocraţie
Conform protocolului, monumentul revine în patrimoniul Municipiului Constanţa dacă în termen de doi ani de la data preluării nu sunt începute lucrările. În luna februarie 2017, termenul a fost prelungit cu încă 24 de luni.
Restaurarea Cazinoului din Constanţa a fost împiedicată în tot acest timp din cauza birocraţiei. Banii necesari reabilitării monumentului istoric au fost prevăzuţi în buget, însă totul a bătut pasul pe loc din cauza licitaţiilor contestate.
Citeşte şi VIDEO EXCLUSIV/ Dan Bittman a rămas fără bani după ce a investit 750.000 de euro în parcul său nautic. A ajuns la fundul sacului!
În anul 2008, Cazinoul din Constanţa a fost închis pentru a fi reabilitat, dar firma israeliană, cu care Primăria Constanţa încheiase contractul, nu a mişcat un deget pentru salvarea clădirii. După trei ani, contractul a fost reziliat, iar Cazinoul a fost pasat de la Primărie către diverse ministere, ca la un moment dat să se ia în calcul chiar şi vânzarea sa.
La începutul anului 2015, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) s-au ţinut de cuvânt şi au dat undă verde proiectului de reabilitare a Cazinoului din Constanţa. Au fost alocaţi şi banii – 9,5 milioane de euro – suma necesară pentru restaurare. Banii au fost acordaţi de minister Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).
::placeholdeR–>
Potrivit sursei citate, soarta Cazinoului din Constanţa a ajuns, de două ori, la mâna celor de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), după ce una dintre firmele care a pierdut licitaţia a contestat rezultatul.
Noua licitaţie, care a fost organizată, a fost din nou contestată. Cazul a ajuns, aşadar, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor care a dispus efectuarea unei noi licitaţii. Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice, licitaţia a avut loc, însă firma, care a pierdut şi în celelalte două cazuri, a depus o contestaţie în ultimul moment.
În timp ce autorităţile se chinuie să iasă din „labirintul” licitaţiilor, Cazinoul din Constanţa se transformă treptat într-o ruină.
Foto: Claboo Media
Citeşte şi Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Le-am cerut să mă lase o jumătate de an să trăiesc cu amândouă ca să îmi dau seama ce simt”