Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va relua protestele de stradă, joi, 28 februarie, deoarece Guvernul nu a adoptat ordonanţa promisă în urmă cu două săptămâni, referitoare la modificarea Legii taximetriei. Peste 5000 de autovehicule se vor aduna în fața Guvernului începând cu ora 9 dimineața.

„De acum două săptămâni am așteptat să dea Guvernul ordonanța, așa cum s-a angajat. N-am mai negociat nimic, am așteptat. Noi în comunicat ne-am cerut scuze pentru toți cetățenii care vor fi afectați. Nu sunt doar bucureșteni, sunt și din țară, căci vor fi prinși de traficul de pe drum. Avem colegi care vin din Mureș, din Arad etc. Vor veni doar taxiuri, microbuze și autobuze, doar transport persoane, pentru că problema noastră este în domeniul transportului de persoane. Sunt peste 100.000 de persoane care fac transport ilegal, fără autorizație”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, pentru Libertatea.

Transportatorii cer interzicerea amendarea persoanelor care fac transport ilicit, fără autorizație, ținta directă fiind serviciile Uber, Taxify, Clever Taxi, Star Taxi sau Bla Bla Car. Uber a a fost declarată serviciu de transport de către Curtea Europeană de Justiție.

Zonele afectate

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat încă de miercuri care sunt zonele în care vor exista restricții de circulație:

  • începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;
  • la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;
  • începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Care sunt rutele alternative pentru a evita zona în care are loc protestul transportatorilor

  • Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești;
  • Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

Recomandările polițiștilor pentru șoferi

Polițiștii vor lua măsuri pentru a fluidiza traficul și le cer șoferilor:

  • să circule cu prudență;
  • să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic;
  • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv;
  • să evite pe timpul deplasărilor manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.


Citește și:

Mărturii despre șpăgile pentru cezariene! Sorina Pintea spune că nici moartea copiilor de la Giulești nu i-a făcut pe medici să renunțe la banii negri!

VIDEO/ Costel Busuioc nu mai caută celebritatea în America. S-a întors în România și cântă în biserici

Cei trei asasini ai omului de afaceri vrâncean l-au urmărit încă de la începutul anului! Ce l-a transformat pe bărbat într-o țintă


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News