Între orele 15.30 – 18.30 este programată procesiunea religioasă pe traseul: Mănăstirea Radu Vodă (plecare la 16.15) – Bd. Mărăşeşti – Bd. Dimitrie Cantemir – Piaţa Unirii (latura de Est şi latura de Nord) – Biserica Sf. Anton – Curtea Veche, Paraclis Patriarhal (sosire 16.45, plecare 17.00) – Piaţa Unirii (latura de Vest) – Crucea Brâncovenească (sosire 17.15, plecare 17.30) – Colina Bucuriei – Catedrala Patriarhală (sosire la ora 17.45).

Conform Brigăzii Rutiere, deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, ocazie cu care traficul rutier se va restricţiona pe acest traseu astfel:

-Piaţa Unirii – restricţionare progresivă în funcţie de deplasarea credincioşilor

-Str. Radu Vodă – închidere totală de la Bd. Mărăşeşti

-Bd. Dimitrie Cantemir – închidere totală între intrarea din Pasajul Unirii (traficul va fi deviat prin pasaj) şi Splaiul Unirii, pe sensul de mers către Piaţa Unirii.

Se recomandă ca rută ocolitoare Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piaţa Universităţii.

Recomandările polițiștilor rutieri

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie.

Totodată, poliţiştii recomandă șoferilor să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate.

De asemenea, aceștia sunt sfătuiți să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului, să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Floriile 2024 sau Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină care este celebrată, ca în fiecare an, cu o săptămână înainte de Paște. În această zi, când este marcată intrarea Domnului în Ierusalim, sunt sărbătoriți și cei care poartă nume de flori.

Denumirea populară a sărbătorii – Florii – are origini păgâne, provenind de la zeiţa romană a florilor, Flora, zeiţa reînvierii naturii, care era sărbătorită la 28 aprilie prin ramuri înverzite simbolizând renaşterea naturii. În timp, creştinii au suprapus Sărbătoarea Floriilor peste prăznuirea Intrării Domnului în Ierusalim.

FOTO: Dumitru Angelescu/Libertatea

 
 

Urmărește-ne pe Google News