Imaginile filmate în apropiere de Plauru arată mai multe cratere și locuri în care vegetația a ars. Unii copaci au fost doborâți și au ars în întregime.

Resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marţi spre miercuri asupra portului ucrainean Ismail de la Dunăre, aflat la granița cu România, a transmis joi Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Investigaţiile realizate de specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI au început miercuri.

Populația din 17 localități din nordul județului Tulcea a fost avertizată în noaptea de marți spre miercuri printr-un mesaj Ro-Alert după ce au fost observate drone care zburat aproape de frontiera României. Un nou mesaj de alertă a fost primit și în noaptea de miercuri spre joi, localnicii fiind avertizați că există „posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”.

Șeful Statului-Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a declarat joi că România are un sistem de supraveghere antiaeriană „foarte bun”, iar rămăşiţele de drone de provenienţă rusească găsite în România sunt, cel mai probabil, rezultatul acţiunilor forţelor armate ucrainene.

MApN a precizat că va continua cercetările și astăzi, pentru acoperirea întregii zone.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Sursă foto: Facebook / Alex Costache, Don Dorel și Dragoș Stoian

Urmărește-ne pe Google News