„Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au executat duminică, 8 septembrie, acțiuni de căutare ale unor eventuale fragmente de drone căzute în urma atacurilor, din noaptea anterioară, efectuate de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România”, anunță MApN, într-un comunicat.

Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat zona localității tulcene Periprava, „de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească”, urmând ca acestea sa fie expertizate, precizează autoritățile.

„În perioada următoare vor fi executate acțiuni de cercetare și în proximitatea localității Caraorman, unde a fost semnalată o altă posibilă zonă de impact. Menționăm că, atât aria cercetată în apropierea localității Periprava, cât și posibila zonă de impact din proximitatea localității Caraorman se află în zone mlăștinoase, în afara localităților, nefiind afectate elemente de infrastructură”, precizează MApN.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o dronă cu care Rusia a atacat Ucraina a intrat în spațiul aerian al României, iar două aeronave F-16 au fost ridicate de la sol pentru monitorizarea situației aeriene.

Autoritățile române au emis atunci un mesaj RO-Alert pentru județele Tulcea și Constanța în care au avertizat locuitorii asupra riscului căderii unor obiecte din spațiul aerian în urma atacului rusesc.

Urmărește-ne pe Google News