DSVSA Cluj a destructurat în urma unei acţiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri o reţea ilegală de sacrificare şi comercializare a animalelor, carnea a două ovine şi a unei bovine urmând să fie folosite în consumul public.

“Sacrificarea, tranşarea, manipularea şi alte operaţiuni au avut loc în condiţii neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar veterinară şi fără un control sanitar veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situaţiei şi urmează să stabilim sancţiunile care se impun în acest caz”, a declarat, pentru Mediafax, directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu.

Potrivit acestuia, animalele erau sacrificate într-o gospodărie a unui cetăţean din satul Sânicoară, de unde au fost, ulterior, transportate în Cluj-Napoca, unde a avut loc operaţiunea de tranşare, dezosare iar, ulterior, carnea urma să fie livrată unei unităţi unde era programată o masă extinsă, organizată pentru 200 de persoane.

Acţiunea inspectorilor DSVSA Cluj s-a desfăşurat în colaborare cu IPJ Cluj.

 
 

Urmărește-ne pe Google News