Instituția irlandeză este principala autoritate de reglementare privind viața privată din Uniunea Europeană deoarece marea majoritate a companiilor de tehnologie își au sediul european în această țară.

„Prelucrarea datelor cu caracter personal fără un temei juridic adecvat reprezintă o încălcare clară și gravă a dreptului fundamental al persoanelor vizate la protecția datelor”, a declarat Graham Doyle, comisarul adjunct al DPC.

Microsoft a anunțat anul trecut că se așteaptă la un provizion de aproximativ 425 de milioane de dolari pentru o amendă potențială din partea autorității de reglementare irlandeze pentru LinkedIn.

Într-o declarație, LinkedIn a declarat: „Deși credem că am fost în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR), lucrăm pentru a ne asigura că practicile noastre de publicitate respectă această decizie până la termenul-limită al IDPC”.

Consimțământ informat

Regulamentul european privind protecția datelor a intrat în vigoare în anul 2018. Acesta cere companiilor să aibă consimțământul utilizatorilor pentru prelucrarea datelor și furnizarea de publicitate țintită.

Consimțământul trebuie să fie informat, astfel că oamenii trebuie să știe exact la ce sunt folosite datele lor.

Peste un miliard de utilizatori

Platforma LinkedIn este folosită de angajatorii din întreaga lume pentru căutarea de personal. Compania a fost înființată în 2003 a fost cumpărată de către Microsoft în anul 2016 pentru 26 de miliarde de dolari.

LinkedIn are peste un miliard de utilizatori.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News