Saptamana aceasta: Vasile Niculescu, din Bucuresti

Galuste cu ciuperci

Ingrediente: 400 g cartofi, 100 g faina, o lingurita ulei, o jumatate de lingurita sare, o jumatate de lingurita zahar, 300 g ciuperci, o ceapa, 100 ml ulei sau 100 g unt, o lingura pesmet, o lingura unt.
Mod de preparare: Se face un aluat din cartofi fierti, curatati si dati prin masina de tocat, cu faina, ulei, sare si zahar. Se framanta, se face un carnat, din care se taie bucatele. Se intind cu mana si in fiecare se pune o lingurita de ciuperci calite cu ceapa in grasime incinsa. Se rotunjesc; cand sunt gata se fierb in apa clocotita, putin sarata, la foc mic. Se rumeneste pesmetul, se pun galustele si se dau prin pesmet. Se asaza in farfurie, se toarna unt topit si se servesc cu sos picant de rosii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News