Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, jud. Teleorman, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, et. 4

Ciuperci cu masline

Ingrediente: 1 kg ciuperci, doua cepe, 300 gr masline, doua linguri ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Ciupercile se fierb 20 de minute in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se taie sub forma de taitei, felii sau se toaca dupa dorinta. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste impreuna cu ciupercile. Cand ciupercile sunt aproape gata se pun maslinele oparite, sarea si piperul. Acest aperitiv se poate servi si cald, si rece.

Limba impanata

Ingrediente: 1,5 kg limba, 75 g sla-nina afumata, 75 g sunca, 100 g grasime, 6 cepe mari, zarzavat de supa, 3 linguri otet, sos de rosii.
Mod de preparare: Limba bine curatata si spalata va fi lasata o ora in apa rece. Se va pune la fiert cu 4 l apa rece, 25 g sare, zarzavat de supa, 4 cepe in care s-a infipt cateva cuisoare. Fierberea trebuie sa dureze doua ore, timp in care se va lua spuma. Apoi se scoate limba si se impaneaza cu slanina si sunca. Se calesc in untura sau ulei doua cepe, se adauga limba taiata bucati potrivite, se prajeste pe toate partile, se completeaza cu 3 linguri apa si 3 linguri de otet si se lasa sa fiarba descoperita cateva minute. Se mai pun doua pahare cu supa si se mai fierbe acoperit 30 minute. Se serveste cu sos de rosii sau hrean tocat marunt sau cu mujdei de usturoi.

Tortul bunicii

Ingrediente: 60 g faina, 60 g unt, 200 g zahar pudra, 150 g ciocolata, 150 g biscuiti, 8 oua.
Preparare: Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra si cu ciocolata rasa. Se adauga biscuitii zdrobiti, faina si untul topit. Albusurile de ou batute spuma se adauga cu grija la aluat si se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma imbracata in hartie de copt. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit. Cand s-a racit, se taie blatul in doua-trei foi, se umple cu gem si se acopera totul cu glazura de ciocolata.

 
 

Urmărește-ne pe Google News