Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, jud. Teleorman, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, et. 4
Scrumbie in „rochie” de praz
Ingrediente: 4 scrumbii de 200 g, doua bucati praz, 50 g unt, 1 pahar smantana, piper, sare, 150 g cascaval, 1 pahar lapte, miezul a 4 felii de paine, piper, sare, doua oua.
Mod de preparare: Se curata bine scrumbiile. Se pregateste umplutura amestecand cascavalul taiat in lamele subtiri cu painea inmuiata in lapte. Se adauga sare si piper si se amesteca in compozitie doua oua. Se umplu scrumbiile si se presara pe ele sare si piper, apoi se infasoara pestele, pana la cap, cu frunze de praz oparite. Astfel invelite, scrumbiile se asaza intr-un vas cu mult unt, in care se toarna si vinul. Se acopera cu o hartie-pergament si se da la cuptor pentru 35 minute. Cand pestele e facut, se ia sosul din tava, se pune intr-un vas, se adauga smantana sare si piper si se fierbe la foc mic.