pun in cratita la fiert impreuna cu o ceapa de marime potrivita, doua foi de dafin, sare. Dupa o jumatate de ora, in aceeasi cratita se pun bucatile de salau si se fierb vreo 10 minute la foc mic, sa nu se sfarame. Se scot apoi bucatile de peste si se asaza pe un platou mai adanc, cu mici distante intre ele. Zeama in care a fiert pestele se strecoara si se topesc in ea 10 grame de gelatina. Se lasa sa dea un clocot si apoi se strecoara printr-un servet. Bucatile de salau se vor orna cu felii de lamaie, de morcov si cu frunze de patrunjel. Deasupra se toarna aspicul, cu mare grija, astfel incat sa fie acoperit tot pestele. Garnitura. Toamna: salata de varza rosie; Primavara: salata de cartofi noi. Vara: salata de castraveti proaspeti. Iarna: castraveti murati – asezonate cu maioneza. (reteta trimisa de Mate Vilma, Sinaia, str. Furnica nr. 13, jud. Prahova)

 
 

Urmărește-ne pe Google News