Arici din pilaf / VIDEO
Ingrediente: 500 g pulpe de pui, două cepe, piper măcinat, sare, o cană și jumătate de orez, două linguri de ulei, salată verde, roșii cherry, cuișoare, piper boabe.
Preparare: se călește ceapa în ulei până devine sticloasă, se pun pulpele și se călesc și ele puțin, apoi se adaugă apă cât să le acopere, sare și piper după gus și se lasă la fiert până se înmoaie. Separat, se pune orezul la fiert în 6 căni de apă. După ce au fiert pulpele, se curăță carnea de pe os, se rupe fâșii și se pune în cratița cu orez. Se mai lasă să fiarbă împreună până scade bine orezul. După ce se răcește, se formează arici din orez și carne, pe un pat de salată. Ochișorii și năsucul pot fi făcute din cuișoare și piper. Așază pe marginea farfuriei și câteva roșioare.
Iepurași din cartofi copți
Ingrediente: 8 cartofi noi mari, 6 linguri de unt topit, sare, piper, cimbru uscat, frunze de salvie, un morcov fiert, piper boabe.
Preparare: se preîncălzește cuptorul și se spală bine cartofii. Se feliază cu grijă fiecare cartof, dar nu de tot, cam trei sferturi, ca să rămână feliile unite. Se amestecă untul topit cu sare și cimbru. Se tapetează o tavă cu folie de aluminiu, se pun cartofii și se toarnă peste ei jumătate din compoziția de unt și condimente, cu grijă, să intre printre toate feliile. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, iar la jumătatea timpului de preparare se toarnă peste cartofi restul compoziției de unt si condimente. Când furculița intră ușor în cartofi și sunt bine rumeniți, se scot, se răcesc un pic și apoi se ornează cu salvie, morcovi și boabe de piper.
Clătite americane în formă de bufnițe
Ingrediente: 400 g făină, 500 ml lapte, 4 ouă, 3 lingurițe rase de praf de copt, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, un vârf de cuțit de sare, 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, 6 linguri de ulei, afine, banane, căpșune, fulgi de migdale, miere.
Preparare: se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul (inclusiv cel vanilat) și apoi se dă prin sită amestecul obținut. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează foarte bine. Gălbenușurile se mixează și ele (cam 3 minute) cu sarea. Se amestecă laptele și uleiul și se adăugă gălbenușurile. Se toarnă compoziția obținută peste făină, se amestecă bine, iar la sfârșit se încorporează aerisit albușurile. Se obține un aluat dens, dar cu o consistență pufoasă. Se încinge o tigaie teflonată, se unge cu puțin unt și apoi se pune aluat. Când apar primele bășicute, iar suprafața își pierde luciul, se întoarce clătita pe cealaltă parte. Când sunt gata, clătitele se ung cu puțină miere și se ornează ca în imagine, cu fructe.
Crenvurști-caracatițe cu mazăre
Ingrediente: 2-3 perechi de crenvuști de pui, porc sau curcan, 450 g mazăre, sare, piper boabe, puțin ketchup.
Preparare: crenvurștii se fierb, se scurg și se lasă să se răcească puțin, apoi se taie de la jumătate în fâșii cu un cuțit bine ascuțit. Se ornează cu piper și ketchup ca în imagine. Mazărea se fierbe în apă cu sare și se strecoară. Se servesc împreună.
Salată de fructe în formă de păun
Ingrediente: o pară coaptă, un strugure alb, zmeură, căpșune, afine.
Preparare: se spală și se curăță fructele. Para se taie pe jumătate vertical și se înlătură codița. Căpșunele se taie felii. Se așază fructele ca în imagine, pentru a forma un păun.
Sendvișuri haioase Ingrediente: felii de pâine toast, unt, cremă de brânză, gouda sau cașcaval felii, un pic de șuncă, ridichi, boabe de porumb fiert, mazăre fiartă, ceapă verde, castravete, salată, ardei gras roșu, pătrunjel, ketchup.
Preparare: se prăjește pâinea, se unge fie cu unt, fie cu cremă de brânză, după care se așază felii de cașcaval (sau șuncă, depinde cum preferă copilul), apoi se creează fețe amuzante, cu ochi din castraveți sau ridichi și mazăre ori porumb. Gura poate fi făcută dintr-o feliuță de ridiche sau ardei gras ori chiar din ketchup, iar părul, din salată, ceapă verde, pătrunjel tocat ori feliuțe de castravete.