Penne cu roșii | VIDEO
Ingrediente: 300 g penne rigate; pentru sos- 2 linguri ulei de măsline, o ceapă tocată, 400 g roșii cherry, 5 căței de usturoi, sare și piper, 1 litru supă de legume; pentru servit- pătrunjel Preparare: se pun într-o cratiță toate ingredientele tocate. Peste ele se toarnă supa de legume, se amestecă foarte bine și se pun la fiert 12-15 minute sau până când supa scade și pastele sunt fierte. Se ia de pe foc și se presară pătrunjelul tocat.
Spaghete cu ciuperci
Ingrediente: 160 g spaghete, 160 g ciuperci feliate, 2 căței de usturoi; pentru sos: 100 g parmezan ras, 100 ml smântână lichidă, două gălbenușuri, sare și piper.
Preparare: se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Se sotează ciupercile și usturoiul în puțin ulei, timp de 8 minute. Se prepară sosul prin simpla adăugare a ingredientelor într-un robot de bucătărie și se mixează până se obține un amestec cremos, omogen. Se scurg pastele de apă, se adaugă peste ciuperci. Se toarnă sosul și se amestecă totul.
Fussili cu dovlecei
Ingrediente: 250 g paste (fussili), 4 dovlecei mici, o ceapă, o cutie smântână de gătit, un cățel de usturoi, ardei iute tocat, jumătate de linguriță de zahăr, două lingurițe ulei de măsline, sare, piper; 50 g parmezan ras; busuioc pentru decor
Preparare: se fierb pastele în apă cu sare. Separat, se curăță dovleceii de coajă, apoi se dau pe răzătoare. Se toacă ceapa și usturoiul și se adaugă într-o tigaie cu puțin ulei, alături de dovlecei. Se țin pe foc până se înmoaie dovlecelul, apoi se adaugă smântâna și restul ingredientelor. Se lasă să fiarbă cam 10 minute, amestecând des. Se adaugă sosul peste paste, parmezanul și se servesc calde, cu busuioc.