Pandispan cu capsune

Ingrediente: Cinci oua, cinci linguri cu zahar, cinci cu faina, zahar vanilat, 500 g capsune.
Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, apoi cu faina. Se toarna compozitia in forma unsa cu unt si presarata cu faina. Capsunele curatate si spalate se infig in aluat. Se coace la foc potrivit.

(reteta trimisa de Vasile Niculescu, str. Aleea Ilioara nr. 16, bl. M 32, sc. B, ap. 81, sector 3, Bucuresti)

Piure de urzici cu usturoi

Ingrediente: Un kg urzici, doua linguri faina, ulei, sare, piper, usturoi.
Preparare: Urzicile se fierb in apa cu sare, apoi se strecoara si se toaca marunt. Separat, se rumeneste faina, se stinge cu zeama de la fiertul urzicilor. Se adauga uleiul, urzicile, sare, piper si se mai lasa sa fiarba. Se serveste cu mujdei si mamaliguta calda.

(reteta trimisa de Victoria Chelu, str. Av. Colescu, nr. 75, bl. 354, ap. 20, sc. A, Alexandria, cod 140048, jud. Teleorman)

 
 

Urmărește-ne pe Google News