Budinca de cartofi cu branza telemea
Ingrediente: Un kg cartofi, 100 g unt, 100 g smantana, cinci oua, 150 g branza telemea, 50 g gris, 200 ml lapte.
Mod de preparare: Cartofii se coc in cuptor, li se scoate miezul cu o lingura si se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu 50 g unt, smantana, telemea data pe razatoare si grisul fiert in lapte. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, iar la urma sa pun albusurile batute spuma. Se unge cu unt un vas de cuptor, se toarna compozitia in vas, se netezeste suprafata, se asaza deasupra bucati de unt si se da la cuptor pana se rumeneste.
(reteta trimisa de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, Alexandria)
Stevie cu ciuperci la cuptor
Ingrediente: Un kg stevie, 500 g ciuperci, trei linguri unt sau ulei, doua linguri branza rasa, o ceapa rasa.
Mod de preparare: Se alege stevia, se spala in mai multe ape si se opareste in apa clocotita cu sare. Se scurge bine intr-o sita si apoi se pune intr-o cratita cu o lingura cu unt, amestecand usor. Ciupercile se feliaza si se inabusa in unt. Se amesteca stevia cu ciupercile, se adauga branza rasa, ceapa, se pun intr-o cratita unsa cu unt, se presara branza deasupra si se da cateva minute la cuptor sa se rumeneasca.
(reteta trimisa de Vasile Niculescu, str. Aleea Ilioara nr. 16, bl. M 32, sc. B, ap. 81, sector 3, Bucuresti)