Saptamana aceasta: Vasile Niculescu din Bucuresti (str. Aleea Ilioara nr. 16, bl. M 32, sc. B, ap. 81, sector 3)
Piure de macris
Ingrediente: Un kg macris, 50 g unt sau ulei, 50 g faina, 500 ml lapte, sare.
Mod de preparare: Se fierbe macrisul in apa clocotita cu sare si se toaca marunt. Din unt, faina si lapte se face un sos alb in care se pune macrisul tocat si putin lapte. Se fierbe amestecand pana ce scade. Se serveste simplu sau ca garnitura.
Mancare de praz cu masline si vinete
Ingrediente: O vanata, 1/2 kg ardei gras, doua linguri bulion, 200 g masline, 200 g carnaciori afumati, o cescuta ulei, sare, piper, vegeta, o legatura marar.
Mod de preparare: Se curata prazul si ardeiul se taie rondele si fideluta si se inabusa in ulei, se adauga apoi bulion si apa si se fierbe iar. Separat se fierb maslinele si se perpelesc putin carnaciorii (fara ulei, la gratar) si se feliaza vanata curatata si spalata. Se adauga peste praz intai carnaciorii fripti, apoi maslinele si la sfarsit fasiile de vanata. Se potriveste de sare, piper, vegeta, se presara mararul taiat marunt. Se serveste rece sau cald.