Saptamana aceasta: Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, Alexandria, jud. Teleorman
Tocanita nationala
Ingrediente: 500 g carne vitel, doua legaturi ceapa verde, trei ardei grasi, trei rosii, verdeata, o legatura morcovi, 15 bame, trei linguri ulei, sare, piper, doua fire usturoi verde, o foaie dafin.
Mod de preparare: Carnea se taie bucati si se caleste impreuna cu ceapa taiata marunt, usturoiul taiat marunt, morcovul taiat rondele. Se lasa sa fiarba in sucul ei pana se rumeneste. Se fierbe acoperit. Se adauga ardeii si rosiile taiate bucati mici, verdeata. Se baga la cuptor sa scada. O data cu ardeii se pun bamele si foaia de dafin. Se serveste cu mamaliguta.
Snitel fara faina
Ingrediente: 200 g carne de vita slaba, un ou, 50 g ulei, doua grame sare.
Mod de preparare: Se taie carnea in felii, se bate si se sareaza. Se bate albusul spuma, se amesteca cu galbenusul. Se da carnea prin ou si se prajeste in ulei incins. Se serveste cu diferite zarzavaturi sau salate.
Salata de conopida
Ingrediente: o conopida, doi cartofi fierti, doi castraveti murati, doi gogosari in otet, maioneza, cateva masline, patrunjel verde.
Mod de preparare: Se fierb conopida cu cartofii. Toate ingredientele se taie cuburi, se adauga patrunjelul verde tocat marunt si maioneza si se amesteca. Pentru o masa festiva, in loc de castravete putem pune bucati de piept de pui fiert sau fript.
Praz cu smantana
Ingrediente: 5 fire de praz, un pahar cu smantana, 100 g unt, sare, o lingurita faina.
Mod de preparare: Se curata prazul, se spala si se taie bucati. Se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge si se inabusa cateva minute in unt si putin lapte. Se asaza prazul intr-un vas, se acopera cu smantana amestecata cu o lingurita de faina si se da la cuptor 20 de minute.