Saptamana aceasta: Vasile Niculescu, din Bucuresti, Aleea Ilioara nr. 16, bloc M32, sc. B, ap. 81, sector 3
Supa de ceapa cu kiwi
Ingrediente: Trei cepe, doua fructe de kiwi, doi morcovi, o radacina de patrunjel, un pastarnac, 100 g telina, 75 ml ulei, o lingura de faina, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata ceapa, se spala, se taie pestisori, se caleste in ulei pana devine transparenta si se adauga faina, amestecand cu lingura de lemn pentru a evita formarea cocoloaselor.
Fructele de kiwi se curata, se taie miezul in cubulete, se adauga la ceapa si se lasa cateva minute la foc domol.
Zarzavaturile se curata, se spala, se taie bucatele mici care se fierb in apa cu sare, apoi se strecoara si se toarna putin cate putin peste ceapa si kiwi, amestecand mereu. Se mai fierbe la foc mic cam 20 minute, se potriveste de sare si piper si se serveste fierbinte, cu mamaliga.