Snitel de telina
Ingrediente: 3 teline mari, 3 linguri faina, pesmet, 2 oua, ulei pentru prajit, sare
Preparare: se aleg teline care sa nu fie lemnoase. Se curata si se taie felii mai groase, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare, pe foc mic. Cand sunt gata, se scot cu lingura cu gauri, se lasa sa se raceasca si se dau prin faina, prin ou batut, prin pesmet si se prajesc in ulei. Se servesc fierbinti cu salata sau hrean.
Prajitura cu morcov
Ingrediente: 15 linguri apa, 12 linguri ulei, 12 linguri zahar, sare, arome, o lingurita bicarmonat stins in otet
Preparare: se amesteca toate pana se topeste bine zaharul, apoi se adauga 12 linguri morcov ras pe razatoarea mica si 14 linguri de faina. Se amesteca bine si se rastoarna in tava unsa si tapetata. Se coace la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar si se taie in forme diferite.
(trimisa de Aurelia Pirtac, Valea Calugareasca, Prahova – 2040)