Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, jud. Teleorman, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, scara A, etaj 4, apartament 20

Varza calita cu carnati

Ingrediente: 5 carnati afumati, 2 l zeama varza, 200 ml ulei, o varza murata, o varza cruda, piper, sare dupa gust, hrean ras, miere, mustar dupa gust.
Preparare: Se toaca varza cruda si cea murata si se calesc amandoua in ulei, impreuna cu boabele de piper si sarea adaugata dupa gust. Se pot baga la cuptor 20 de minute. Se fierb carnatii in zeama de varza sau se prajesc (dupa ce au fost crestati, ca sa nu crape). Cand sunt gata, se asaza carnatii peste varza calita, iar deasupra se toarna un sos din hrean ras amestecat cu miere si mustar (mai dulce sau mai iute, dupa gustul fiecaruia).

Cozonac fara drojdie

Ingrediente: 175 g unt, 150 g zahar, 3 oua, 175 g faina, zahar vanilat.
Preparare: Se freaca bine untul si se adauga zaharul, amestecand incontinuu, apoi cele 3 galbenusuri, pe rand. Dupa ce se pune faina, se incorporeaza albusurile batute spuma. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia, in care se adauga stafide si rahat. Se coace timp de 45-50 minute. Se lasa sa se raceasca in forma.

Mere coapte

Ingrediente: 4 mere mijlocii, zeama de la o lamaie, 200 g frisca, dulceata de diferite fructe, doua linguri zahar, folie de aluminiu.
Preparare: Se curata merele si se indeparteaza cotoarele. Se stropesc merele cu zeama de lamaie, se umplu cu dulceata, frisca si zahar. Se infasoara in folie de aluminiu si se prajesc pe gratarul incins timp de 15 minute.

 
 

Urmărește-ne pe Google News