Saptamana aceasta: Vasile Niculescu din Bucuresti, Aleea Ilioara nr. 16, bl. M 32, sc. B, ap. 81, sector 3
Chiftele din cotoare de conopida
Ingrediente: 3-4 cotoare de conopida, un ou, sare, piper, un cartof fainos fiert, o legatura marar, 2-3 linguri pesmet, sare, piper, o ceapa, 2-3 catei usturoi, 200 g costita afumata, o lingura faina.
Mod de preparare: Se dau prin masina de tocat cotoarele de conopida, costita afumata, cartoful fainos, usturoiul curatat. Se caleste putin ceapa in ulei si se amesteca cu tocatura impreuna cu oul, mararul tocat, sare, piper, pesmet. Se formeaza chiftele, se dau prin faina si se prajesc pe un gratar incins, intorcandu-le cu o spatula. Se servesc garnitura la o friptura sau ca atare, cu o salata de sezon. Gustul este diferit daca se folosesc cotoare de varza dulce sau de varza acra. In functie de zeama lasata se pune mai mult sau mai putin pesmet.