Saptamana aceasta: Victoria Chelu, din Alexandria, judetul Teleorman, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20.
Cotlet de porc cu varza de Bruxelles
Ingrediente: 400 g cartofi, 200 g varza Bruxelles, sare, piper, nucsoara macinata, un cotlet de porc dezosat (circa 100 g), o lingurita ulei, maghiran, cateva fire patrunjel, o lingura seminte de susan,
50 g smantana.
Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa sarata in jur de 20 minute. Varza se fierbe in apa sarata cam 15 minute. Se condimenteaza cu nucsoara. Cotletul de porc se prajeste in ulei incins pe ambele parti 4 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Verdeata se taie marunt.
Cartofi cu rozmarin
O capatana usturoi se freaca cu ulei si zeama de lamaie, apoi se potriveste de sare si piper. Se toarna acest sos peste cartofi (1 kg), se da totul la cuptor pentru 30 de minute, apoi se pun rosii sau bulion, masline, rozmarin si se mai da la cuptor pentru 30 de minute. Se consuma cu salata verde sau castraveti murati.