Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, judetul Teleorman, str. Av. Colfescu nr. 75, bl. 354, ap. 20
Carnaciori in aluat
Ingrediente: 200 g unt, 1 ou, 2 linguri smantana, faina cat cuprinde – pentru aluat; 500 g carnaciori (oltenesti, cabanos), un galbenus, cascaval ras – pentru umplutura.
Mod de preparare: Se amesteca untul cu oul, smantana si putina sare, apoi se adauga faina pana se obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Se intinde o foaie si se taie patrate. In fiecare patrat de aluat se pune, in diagonala, o bucata de carnacior, se ruleaza si se asaza in tava. Se unge aluatul cu galbenus, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor. Daca folositi carnaciori legati la capete, intepati-i ca sa nu “explodeze”.
Chec cu apa fiarta
Ingrediente: 6 oua, doua cani zahar, 13 linguri apa fiarta, faina cat cuprinde, zahar vanilat, coaja de la o lamaie, cacao.
Mod de preparare: Albusurile se bat cu o cana de zahar. Separat, galbenusurile se bat cu o cana de zahar, se adauga apa fiarta, aromele si faina. Se amesteca bine si se adauga albusurile batute spuma. O parte din compozitie se amesteca cu cacao. In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se rastoarna toata compozitia. Se da la cuptor, la foc incins.