Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria
Rulouri cu sunca
Ingrediente: 100 g sunca de Praga, 2 cartofi fierti, 1 morcov fiert, mazare fiarta, 3 linguri sos alb, 3 frunze salata verde, patrunjel verde, 1 ou fiert, o rosie, masline.
Preparare: Se taie cartofii si morcovul cubulete si se amesteca cu mazarea, sosul alb si verdeata. Cu aceasta compozitie se umplu feliile de sunca, apoi se ruleaza si se asaza pe foi de salata, pe platou. Se orneaza cu felii de ou, de rosii si masline.
Tort expres
Ingrediente: 300 g piscoturi , 3 galbenusuri, 1 pahar zahar pudra vanilat, 1/2 pahar esenta de cafea, 200 g unt, 100 g migdale.
Preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat pana se obtine o crema spumoasa, apoi se toarna treptat jumatate din esenta de cafea. Separat, se freaca untul spuma si se adauga progresiv crema preparata
inainte. Migdalele se taie fin si se prajesc putin la cuptor. Pe un platou se asaza un rand de piscoturi, se stropesc usor cu cafeaua ramasa, se acopera cu un strat de crema, se presara migdale, apoi iar piscoturi stropite. Se alterneaza pana se termina cu un strat de crema presarata cu migdale.
Vin de maline
Ingrediente: 500 g maline, 1 l vin rosu. Preparare – varianta I: Se spala fructele, se pun intr-un vas, se adauga doua pahare cu apa si se fierb incet 15 minute. Se adauga vinul si se fierbe inca 15 minute. Se lasa la racit si se strecoara.
Preparare – varianta II: Se zdrobesc 500 g maline, se adauga 1 l vin alb, o lingurita cuisoare si 100 g miere. Se lasa la macerat 8 zile, se strecoara si se pune la sticle.
Acest preparat e recomandat in ateroscleroza, constipatie, diabet. Se beau 25 ml de 3 ori pe zi, inainte de mese.