Saptamana aceasta: Victoria, din Alexandria
Chiftelute dietetice
Ingrediente: 200 g carne tocata de vita, 400 g cartofi, doua cepe, un ou, 3 linguri ulei, o lingura faina, patrunjel tocat, piper, sare.
Preparare: Ceapa tocata marunt se inabusa in doua linguri de ulei cu putina apa, apoi se lasa sa se racoreasca. Cartofii se rad fin si se amesteca imediat cu ceapa, carnea, faina, oul, verdeata, piperul, sarea. Se modeleaza si se pun in tava unsa, se coc in cuptor la temperatura moderata si se servesc cu ridichi de luna, felii de rosii si masline.
Tocana de cartofi
Ingrediente: un kg cartofi, doua cepe mari, o lingura boia, o ceasca bulion, o lingura faina, usturoi, sare, piper, dafin, oregano, verdeata.
Preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati de marime potrivita si se prajesc in ulei incins. Se adauga ceapa taiata marunt, dupa cateva minute, boiaua, bulionul, foaia de dafin si se pune apa cat sa acopere compozitia. Se fierbe totul la foc mic, sub capac, pana cand cartofii s-au fiert si tocana a scazut. Se adauga sarea, piperul, oregano, usturoiul pisat si se mai dau cateva clocote. Se serveste cu verdeata tocata marunt si cu muraturi.