Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, judetul Teleorman, str. Av. Colfescu, nr. 75, bl. 354, sc. A, ap. 20

Bors de sfecla rosie

Ingrediente: doua sfecle, 4 cartofi, 4 cepe, doua legaturi de patrunjel, o crenguta de cimbru, sare, un litru bors.
Mod de preparare: Sfecla curatata se taie pe lung, se sareaza si se lasa sa stea putin ca sa-si lase zeama. Se stoarce si se pune la fiert cu ceapa taiata marunt. Cand este aproape gata, se adauga cartofii fierti si taiati in bucati mici. Se lasa sa dea in clocot si se acreste cu bors, dupa gust. Se adauga verdeata, cimbrul si, la final, zeama care s-a scurs de la sfecla. Aceasta mancare este buna si rece.

Carnati haiducesti

Ingrediente: doua kg carne porc, 500 g slanina, boia de ardei iute, piper, sare, maghiran, coriandru, intestine de oaie.
Mod de preparare: Carnea se toaca marunt, cu satarul, iar slanina se taie cu cutitul in cuburi mici. Se amesteca totul cu condimente si se umplu carnatii cu ajutorul masinii de tocat sau cu mana. Cand sunt gata se asaza la rece atarnati, sa se zvante. Se afuma cateva zile, pana capata o culoare rumena si se usuca bine. Se servesc fripti pe gratar, alaturi de diferite salate sau de muraturi.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News