Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, judetul Teleorman, str. Av. Colfescu, nr. 75, bl. 354, sc. A, ap. 20
Cartofi umpluti cu branza
Ingrediente: 8 cartofi mari, 200 g cascaval, o lingurita chimen, 100 g unt, sare.
Mod de preparare: Cartofii se pun intregi la cuptor. Dupa ce s-au copt, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se taie in doua in lungime, se scobesc cu o lingurita, scotand miezul intr-un castron. Se lucreaza cu grija: coaja nu trebuie rupta. Miezul se amesteca cu unt, branza rasa, chimen si sare. Se umplu cartofii si se mai tin inca 20 de minute la cuptor. Se servesc imediat. In compozitie se mai pot pune, dupa dorinta, ciuperci, orez si sunca.
Pizza cu carne de pui si fasole boabe
Ingrediente pentru 2 persoane: un blat de pizza din comert, doua linguri de boabe fierte de fasole, 3 linguri de carne tocata de pui, de preferinta pulpe sau piept, doua linguri de ketchup cu piper, 200 g cascaval, 6 felii de rosii.
Mod de preparare: Se presara boabele de fasole pe blat. Se adauga carnea de pui, ketchupul picant, apoi cascavalul. Se pune la cuptor 5 minute pana cand blatul se fragezeste. Cand se scoate din cuptor, se completeaza cu feliile de rosii.
Piure de urzici cu mamaliga
Ingrediente: 800 g urzici, 5 linguri ulei, 4 catei usturoi, sare, piper.
Pentru mamaliga: 300 g malai, 1,5 l apa, sare, putin ulei
Mod de preparare: Urzicile curatate de codite se spala in multe ape, apoi se fierb cam 8 minute in apa clocotita. Se scurg pastrand zeama si se toaca marunt urzicile cu un satar din lemn. Se inabusa in ulei, se
adauga faina, o parte din zeama in care au fiert si se mai fierb cam 5 minute la foc mic, amestecand mereu. Se adauga mujdeiul de usturoi si se mai lasa pe foc 3 minute. Dupa preparare, se servesc imediat, fierbinti, cu oua ochiuri si mamaliga.