Saptamana aceasta: Marius Florian Boboc din Bucuresti, sector 3, bd. Camil Ressu nr. 64, bl. PM28, sc. B, ap. 40
Frigarui de rinichi
Ingrediente: 600 g rinichi, 150 g slanina, 100 ml lapte, 30 g frunze patrunjel, sare si piper.
Mod de preparare: Se curata rinichii de pielite si grasime, se taie pe lung, se spala, se oparesc si apoi se tin in lapte o jumatate de ora. Se scot, se sterg cu un servet curat, se taie in bucati cam de 4 cm. Se pun pe frigare alternand feliutele de rinichi cu feliutele de slanina. Se rumenesc la foc iute intorcand frigaruia pe toate partile. Se adauga sare si piper dupa gust si se servesc cu patrunjel verde deasupra. In loc de rinichi sau impreuna cu ei se pot pune bucatele de ficat sau de splina.
Inghetata de vanilie
Ingrediente: 300 ml lapte, 120 g zahar, doua oua, o foaie de gelatina, un plic de vanilie.
Mod de preparare: Se pune laptele la fiert impreuna cu vanilia si gelatina; se freaca galbenusurile cu 100 g zahar si se adauga laptele clocotit. Se asaza vasul pe foc, amestecand pana se ingroasa putin. Se continua amestecarea compozitiei, de data aceasta la rece, pana se raceste complet. Se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar, amestecandu-se bine. Se pune la congelator.
Salata de fructe
Ingrediente: un pepene galben mic, piersici, ananas din conserva, portocale, kiwi, 100 g migdale, 50 g miere (se pot folosi si alte fructe pe care le aveti la indemana).
Mod de preparare: Fructele se spala, se taie in cubulete de marimea dorita si se asaza in cupe, se orneaza cu miere si migdale. Se poate servi si cu frisca.